Birkaç küçük metodla daha genç görünün

Birkaç küçük metodla daha genç görünün

YAŞAM Haberleri

Yaz bitti, adını tam anlamıyla yaşatan mevsimde, sonbahardayız. Kış da kapıyı çaldığına göre, cildimizi korumak için yapmamız gerekenler de uzmanlar tarafından sık sık hatırlatılıyor.

CANAN ERASLAN

Bunlara dikkat etmezsek, cildimiz kuruyor, matlaşıp donuk bir görünüme sahip oluyor. Bu olumsuzluklarla karşılaşmamak için Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek’in bazı tavsiyeleri var.

Bol su ve nemlendirici
Cilt, soğuk havaya uyum sağlamaya çalışarak kan dolaşımını azaltır. Bu duruma bağlı olarak, ter ve yağ bezleri az çalışır, cildin ihtiyaç duyduğu antioksidanları da almamasına sebep olur. Ayrıca soğuk havalarda cilt kuruluğu, cildin yağ kaybetmesinin en büyük sebebidir. Buna karşı durmak için bol su içmek, cilt tipine uygun nemlendirici kullanmak şart.

Balık ve meyve sebze
İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan omega 3 yağ asitleri cilt için de önemlidir. Omega 3 için özellikle balık tüketimi ihmal edilmemelidir. Ayrıca sofralardan taze meyve ve sebzeler eksik edilmemelidir.

Yüzüstü uyumayın
Pek çok kişi dikkat etmez ama yüzüstü uyumak yüz kırışmasının sebeplerinden biri. Bu pozisyon yüzde ve özellikle dekolte bölgesinde belirgin kırışıklıklara yol açar.

Doğru sabun önemli
Cilt tipinize uygun doğal olan sabunla yüzünüzü yıkamalısınız. İyi dinlendirilmiş, fazla kloru alınmış bir su da bir toniktir. Nemlendirici olarak  acı badem sütü, badem yağı kullanabilirsiniz.

Gözlerinizi ovuşturmayın
Yorgunlukta, uyku geldiğinde ya da gözler kaşındığında onları ovuşturmak herkesin yaptığı bir harekettir. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak, çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız bu alışkanlığı hayatınızdan çıkarmalı, makyajı mutlaka temizlemelisiniz.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...