Yaşayan tarih! 12 cumhurbaşkanı ile 3 padişah gördü

Düzenleyen:
Yaşayan tarih! 12 cumhurbaşkanı ile 3 padişah gördü

YAŞAM Haberleri

II. Abdülhamid döneminde Selanik’te dünyaya gelen ve çocuk yaşta ailesiyle Bursa’ya göç eden Fatma Bingöl, hayatının ikinci asrını yaşıyor.

Selanik’te Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid döneminde 1900’de dünyaya gelen Fatma Bingöl, çocuk yaşlarda ailesiyle Bursa’nın Karacabey ilçesine göç etti. Daha sonra Mustafakemalpaşa’ya bağlı kırsal Kumkadı Mahallesi’ne gelin olarak giden Bingöl, burada 6 çocuk ve 17 torun sahibi oldu. Çocuklarından dördünü kaybeden, eşi de 20 yıl önce vefat eden Bingöl, 80 yaşındaki kızıyla hayatını devam ettiriyor. Bingöl, II. Abdülhamid, V. Mehmed Reşad ve son padişah Mehmed Vahdeddin ile Mustafa Kemal Atatürk’ten Recep Tayyip Erdoğan’a kadarki 12 cumhurbaşkanının dönemlerine şahitlik etti. Eskiye dair fazla bir şey hatırlayamayan, ikinci asrını yaşayan Bingöl, sorulan soruların çoğunu cevapsız bırakıyor. Bingöl ile beraber yaşayan 80 yaşındaki kızı Cemile Baltacı, annesinin yaşlılık aylığıyla geçindiklerini anlatarak “Annem öğleye kadar uyur. Sonra ben onu çıkarıp gezdiririm. En büyük kızı benim. Annemin kulakları duymuyor. Ben de dizlerimden rahatsızım” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...