Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi? 21,22,23 Nisan’da gezilecek ve bedava yerler! Bayramda müzeler açık mı 2023?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi? 21,22,23 Nisan’da gezilecek ve bedava yerler! Bayramda müzeler açık mı 2023?

Yaşam Haberleri

Bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar bayram gününde gezecekleri yerleri araştırıyorlar. Bayramda tatil yapacak kişiler “Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi?” gibi sorulara cevap arıyor. Özellikle İstanbul’da gezilecek birçok tarihi mekan yer alıyor. Peki, Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi? Bayramda müzeler açık mı 2023? İşte 21,22,23 Nisan’da gezilecek ve bedava yerler

Ramazan Bayramı'nda Pera Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Deniz Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Oyuncak Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Masumiyet Müzesi ve birçok gezilecek tarihi yerler yoğun ilgi görüyor. Peki, Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi? Bayramda müzeler açık mı 2023? İşte 21,22,23 Nisan’da gezilecek ve bedava yerler…

Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi? 21,22,23 Nisan’da gezilecek ve bedava yerler! Bayramda müzeler açık mı 2023?

BAYRAMDA MÜZELER AÇIK MI 2023?

Belirli günler hariç Ramazan Bayram’ında müzeler açık olacak.

İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Galata Mevlevihanesi Müzesi, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ve İstanbul Yıldız Sarayı Müzesi ile bağlı birimleri Salı günü; Hisarlar Müzesi ile bağlı birimleri, İstanbul Kariye Müzesi, İstanbul Fethiye Müzesi Çarşamba günü ziyarete kapalıdır.

Bu müzeler dışında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzeler ise Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır. Ayrıca, müze ve örenyerleri dini bayramların birinci günü saat 13.00'a kadar kapalıdır.

TOPKAPI SARAYI BAYRAMDA AÇIK MI?

Topkapı Sarayı, Salı günleri kapalıdır. Bayramda Topkapı Sarayı'nı ziyaret etmek isteyenler Salı günü hariç diğer günler ziyaret edilebilir.

DOLMABAHÇE SARAYI BAYRAMDA AÇIK MI?

Dolmabahçe Sarayı da Pazartesi günleri ziyarete kapalıyken diğer günler açıktır. Diğer Saray, köşk, kasır ve müzeler ise Pazartesi günü dışında ziyarete açık olacak.

Ramazan Bayramı'nda saraylar, müzeler ücretsiz mi? 21,22,23 Nisan’da gezilecek ve bedava yerler! Bayramda müzeler açık mı 2023?

İSTANBUL'DA GEZİLECEK YERLER

İstanbul, tarihi ve kültürel dokusu ile gezginlerin ilgisini çeken bir şehir. İstanbul'da gezilecek yerler arasında şunları sayabiliriz:

  • Ayasofya Müzesi: Bizans ve Osmanlı dönemi mimarisi harikası olan Ayasofya Müzesi, İstanbul'un en ünlü turistik yerlerinden biridir.
  • Sultanahmet Meydanı: İstanbul'un kalbi olan Sultanahmet Meydanı, tarihi eserler ve güzel manzaralarla dolu bir yerdir.
  • Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu'nun eski başkenti İstanbul'da bulunan Topkapı Sarayı, İstanbul gezilecek yerler listesinde olmazsa olmazlardan biridir.
  • Kapalıçarşı: İstanbul'da alışveriş yapmak için ideal bir yer olan Kapalıçarşı, tarihi dokusu ve büyüleyici atmosferiyle turistlerin ilgisini çeker.
  • Galata Kulesi: İstanbul'un en yüksek noktası olan Galata Kulesi, şehrin muhteşem manzaralarına sahip olmak için en iyi yerlerden biridir.
  • Dolmabahçe Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde yapılmış olan Dolmabahçe Sarayı, tarihi ve kültürel bir zenginlik sunar.
  • İstanbul Arkeoloji Müzeleri: İstanbul Arkeoloji Müzeleri, tarihi eserlerin ve arkeolojik kalıntıların sergilendiği bir müze kompleksidir.
  • Boğaziçi Tekne Turu: İstanbul'un güzel manzaralarını görmek için Boğaziçi Tekne Turu yapabilirsiniz.
  • Beyoğlu ve İstiklal Caddesi: İstanbul'un en canlı ve hareketli yerlerinden biri olan Beyoğlu ve İstiklal Caddesi, alışveriş, yeme-içme ve gece hayatı için idealdir.
  • Süleymaniye Camii: Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük camilerinden biri olan Süleymaniye Camii, mimarisi ve tarihi önemiyle gezginlerin ilgisini çeker.

Bu sadece birkaç örnek, İstanbul'da gezilecek pek çok yer var. Bu nedenle, ziyaret etmek istediğiniz yerlere göre bir plan yapmak en iyisidir.

Düzenleyen:  - Yaşam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...