Saliha kadınlara müjdeler olsun!..

A -
A +
"Ey saliha kadın, Allahü teâlâ sana selâm eder, Cennette seni Muhammed aleyhisselâma komşu ediyor, hazret-i Âişe'yi sana sohbet arkadaşı eyliyor..."
 
Saliha bir kadın, dinin emir ve yasaklarını yerine getirir, kocasına itaat edip, onu hoşnut ederse, vefât edeceği vakit, Cennet melekleri gelip saf saf karşısına dururlar ve derler ki:
- Ey Allahü teâlânın sevgili kulu, çık gel! Ne eylersin dünya sarayında? Allahü teâlâ senden râzı oldu. Günahlarını bağışladı, sana Cennetini verdi. Gel emânetini teslîm et!
Sâlihâ kadın, etrafına bakıp der ki:
- Yalnız beni Cennetine koymasına râzı olmam. Benim dostlarımı, sevdiklerimi de Cennetine koymaya râzı olursa, o zaman emânetimi teslîm ederim.
Hak teâlâdan hitâb gelip:
- İzzetim hakkı için, kulumun bütün arzûlarını kabul ettim, buyurulur.
Sonra yirmi dört rahmet meleği çok güzel sûrette gelirler. Kadına şöyle müjde verirler:
- Ey sâliha kadın, Allahü teâlâ sana selâm eder, Cennette seni Muhammed aleyhisselâma komşu ediyor, hazret-i Âişe'yi sana sohbet arkadaşı eyliyor.
Bu müjdeleri işiten kadının gözünün perdesi açılır. İmânlı olarak ölen ve günahları sebebiyle azap gören sevdiklerini görür. Onların da azaplarının affedilmesini ister. Bunun üzerine, tekrar ilâhi hitap gelir:
- Cümle isteklerini kabul ettim, murâdını hâsıl eyledim. Sen bir an önce, emânetini ver!
Tam canını vermeye hazırlanırken, bu defa şeytan görülür. Elinde buzlu su ile gelmek isterken, melekler müsaade etmez. Elindeki sürahiyi alıp kırarlar.
Sâlihâ kadın, gülümseyerek bunu seyreder. Sonra melekler, Cennetten getirdikleri kevser şerbeti ikrâm ederler. Bunun için de, emânetini hemen teslim eder.
O kimse yıkanmaya başlayacağı vakit, rûhu cesedin başına gelip:
"Ey yıkayıcı, aheste aheste tut, tenimi incitme" der.Teneşir tahtasına geldiğinde "Suyu sıcak etme, tenim pek zayıftır" der. Yıkayıp kefenlenince tekrar "Hısım akrabam beni görüp ibret alsınlar. Arkamdan ağlayıp feryat ederek beni üzmesinler" der... Sonra Musalla taşına konulunca tekrar söylenir: "Bugün ayrılık günüdür. Görüşmemiz kıyâmete kaldı. Elveda olsun sizlere, ey arkamdan gözyaşı dökenler." Kabre konulunca da şöyle der: "Görün benim hâlimi de ibret alın! Şimdi beni karanlık yere koyup nereye gidiyorsunuz!? Vefâsız, yalancı dünyanın aldatmasına kanmayın!" Mezara konulunca, kendisine sorarlar: "Rabbin kimdir, dinin hangi dindir ve peygamberin kimdir?" 
Bunların cevabını verir. Bu sırada sağ tarafından bir pencere açılır, nûr yüzlü biri çıkıp "Ben senin, dünyada, sabrından ve şükründen yaratıldım. Kıyâmete kadar sana yoldaş olurum" der.
Böylece sıkıntısız bir kabir hayatı başlar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.