Evimi habersiz boşaltıp çöpe atmışlar, şikâyetçiyim!

A -
A +
  Sayın Feridun Ağabey, ben 45 yıldır aynı sokakta yaşayan bir insanım. Benim evimi şikâyet etmişler. Dairemin kapısı polis nezaretinde çilingir marifeti ile açılarak girilmiş. Neyim var neyim yok hepsi alınıp götürülmüş. Hangi bir üzüntümü yazayım size. Evim boşaltılmış. Bir iğnem dahi yok. Odamın birinde resmî evraklarım, özel yazışmalarım, gayrimenkul tapularım, param (dolar) yok, üniversite diplomalarım, yeşil pasaportum, kimlik fotokopilerim, 65 yıllık hatıralarım, resim vs. yok… Mahkeme tutanak kararlarım, çeşitli tarihte kazandığım, kızımın mahkeme evrakları dâhil, benim Bursa adliyesinden kızımın Kemalpaşa adliyesinden alınmış evrakları yok. Senet sepet ne varsa atılmış. Evimin kira kontratları, kira sözleşmelerim, TOKİ ile yaptığım 65 yıllık tüm maddi manevi değeri olan evraklarım yok, daktilom yok. Piyasada alacak verecek olduğum senetler yok. Borcumdan dolayı icra kâğıtlarım, ödediğim vergi makbuzlarım yok. Gelir vergisi, emlak vergisi, ödediğim makbuzlar ve evraklarım yok. Senelerce biriktirdiğim kanun kitaplarım hepsi atılmış... Elektrik su makbuzlarım yok. Bankalara ödediğim kredi makbuzlarım yok. Annemin babamın kardeşlerimin hatıra resimleri yok. Evime girip evimi boşaltıp kamyona yükleyip Hamitler Çöplüğüne attıklarını söylüyor kamu görevlileri. Haberim ve imzam yok. Bir gün içinde gelip evimi boşaltıyorlar. Bana hiçbir şekilde haber vermediler. Tebligat yapmadılar, ikaz etmediler. Haberim ve imzam olmadan iznim olmadan evimi boşalttılar. Mağdur durumdayım. Bir pantolon bir gömlek sokakta kaldım. Evraklarımın ve eşyalarımın tümünün geri istiyorum. Ayrıca beni bir de gazeteye vermişler. Manşet yapmışlar rezil oldum, lekelendim. Evrak ve eşyalarımın kayıt altına alınması gerektiği, alınıp alınmadığını da bilmiyorum. Bu eylemi yapan tüm kamu görevlilerinden zabıta, polis, muhtar hepsinden şikâyetçiyim. Özellikle şikâyet eden kişilerden de şikâyetçiyim. Tebligat yapılmadan, haber vermeden, imzam olmadan ben evimin başında olmadan evimi çilingir ile açtırarak evimi boşaltıp çöpe atmışlar. Gereğinin yapılmasını arz ederim...           Niyazi Köseoğulları-Yıldırım/Bursa     “Doksan yaşındaki hastamı 45 dakika sırada beklettiler”  
“Feridun Ağabey, Balıkesir Bandırma Devlet Hastanesi (Dâhiliye-2)  polikliniğine 6 Eylül günü hasta olan 90 yaşındaki kayınvalidemi muayene için götürdüm. Hastayı muayene edecek olan doktora, hastanın 90 yaşında olduğunu, kendisine  65 yaş üstü önceliği tanınarak, muayene edilmesini istedim. Ancak, doktor hastanın sırası gelince, muayeneye alınacağını bana bildirerek, bu isteğimi reddetti.
Ben ve hasta tam 45 dakika muayene sırası bekledik. Doktor, 17 hastayı muayene ettikten sonra, sırası gelince hastayı muayene etti. Hastanede 65 yaşındaki hasta ile 90 yaşındaki hasta aynı kefeye konularak, dakikalarca muayene sırasında bekletilmesi beni hayli üzdü. Hastanelerdeki bilgisayarlı otomasyon sistemiyle, hastanın doğum tarihi baz alınarak, 65 yaş üstü hastalar da, kendi aralarında yaş kriterine göre, sıralamaya konulsa daha iyi olmaz mı? Eğer otomasyon sisteminde böyle bir sıralama olsaydı, 90 yaşındaki hasta kayınvalidem 45 dakika kadar uzun bir süre beklemeyecek, hemen muayene olacaktı. Eğer Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimliği, poliklinik önlerinde hastaların sıra beklerken yaşadığı olumsuzlukları bertaraf etmek ve daha konforlu bekleyiş sağlayabilmek için otomasyon sistemi sayesinde 65 yaş üstü hastalar için yaş kriterini baz alarak, poliklinik sıralaması için bir düzenleme yapar ise, yaşlı hastaların mağduriyeti ortadan kalkacaktır.
Bu talebimin başhekimlik tarafından değerlendirilerek, uygulamaya konulmasını ve neticeden kamuoyuna bu konuda bir bilgilendirme yapılmasını teklif ediyorum. Derdimi yayınlarsanız sevinirim.”            Halis Kahraman-Bandırma     Diş Tabibi Zafer Şahintürk’e   “Feridun Ağabey, son 5 ay içinde size ‘dolandırıcılar ve kontör hırsızları’ diye mesaj yollamıştım. Gazetenizde yayınlanmış olduğunu gördüm. Bana cevap yazılarını yollar mısınız? Veya geçmiş tarihli Türkiye gazetesinden nasıl okurum?” diyen Diş Tabibi Zafer  Şahintürk’e: Bu köşede yayınlanan dert ve istekleriniz aynı zamanda Türkiye gazetesi internet sitesinden de takip edilebilmektedir. http://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/anlat-derdini-feridun-agabey-e/597624.aspx Selamlar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.