Adalet Bakanımızdan insani konuda bir istek

A -
A +
Saygıdeğer Bakanımız, göreve gelir gelmez bakanlığınızda başlattığınız olumlu çalışmaları takdir ediyoruz.  Başlattığınız Arabuluculuk yöntemini de gerçekten alkışlıyoruz… Soruna sahada çözüm bulabilen bir isim olarak sizden mahkûmlarımızla ilgili bir pratik çözüm istirham ediyoruz. 3 Kasım Cuma günü Samsun’dan bir mahkûmumuzun mektubunu yayınladık bu köşede. Kendisi 2008 yılından beri cezaevinde yatmakta olan bu mahkûm okuyucumuz hem pişmanlığını belirtiyordu, hem cezasının bitmesine az bir zaman kaldığını söylüyor, sonra da bizden yardım talebini hayırsever okuyucularımıza iletmemizi istiyordu. Diyordu ki: “Ağabey, cezaevinde maddi manevi sıkıntı çekiyorum. (XXL) Kışlık kıyafete ihtiyacım var. Kazak, eşofman, 44 numara spor ayakkabı ve kışlık ayakkabı gönderebilecek hayırsever okuyucularınıza iletir misiniz? Annem babam rahmetli oldu. 2013 yılında da eşim rahmetli oldu. İnsanın eşi anne babadan sonra geliyor fakat eşim her şeyimdi. Her şeyin kıymetini elimizden gittiğinde anlayabiliyoruz. Küçük oğlum Muhammed de Kıbrıs’ta askerliğini yapmakta. Oğluma da harçlık gönderemiyorum. Feridun Ağabey çok zor durumda olduğum için size böyle bir istekte bulunuyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Cenabı Hak razı olsun. Sizleri takip eden gönül dostlarından… Adresim: "E Tipi Kapalı Cezaevi-Canik/Samsun Mehmet Ali Çayıroğlu-Samsun”
 
“İZİN ALINMASI GEREKİR" PROSEDÜRÜ
 
Sayın Bakanım, bu mektubu yayınladıktan sonra hayırsever okuyucularımız bu kardeşimize ulaşmak istemişler ama prosedür gereği ulaşamamışlar. Bize gelen bir okuyucu faksı şöyle:
“Feridun Ağabey, bugünkü köşenizde cezaevinde sıkıntısı olan bir arkadaşımızın yazısını okudum. Ben de bir asker babası olarak ve duyarlı bir Müslüman olarak bu sıkıntının giderilmesine yardımcı olmak amacıyla Samsun E Tipi Cezaevini aradım. Fakat Müdür Bey bana 'Yetkili Savcılık Makamından izin alınması gerektiğini' söyledi. En azından asker olan kardeşimizin telefonu varsa ona yardımcı olalım. Samsun’daki arkadaşlarım da o tarafa gönderiyorum. İnşallah bana ulaşırsanız sevinirim. Selam ve dua ile. Selahattin İlhan...”
Bu durumlarda yardım edecek insanlarla yardım isteyen mahkûmlara insani olarak ve prosedüre gerek kalmadan bir bağ kurulması mümkün olabilir mi?
 
 
 
 
Cam filmi yasağıyla ilgili öneri
 
“Feridun Ağabey biliyorsunuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Kanunlara ve yasalara uymak elbette ki vatandaşlık görevimiz. Ama merak ettiğim birkaç konuyu buradan sizin aracılığınızla yetkililere duyurmak istiyorum. Fabrika çıkışlı araçlarda da cam filmine yasak var mı? Yok ise sonradan ilave etmek ile fabrika çıkışı arasındaki fark nedir? Bir başka sorum da cam filmi yasaklanmış ise araçlarında cam filmi olanlara belirli bir süre niçin verilmeyip de hemen ceza kesilmeye başlanıyor? Buradaki acelecilik neden? Dün kanun çıktı bugün cezalar kesilmeye başladı mantığını ne ile izah edeceğiz? Bir cam filmi sökme süreci en az iki üç saati buluyor. Onu cam filmi sökme yerine götürmek yine öyle. Derken en az bir gününüzü buna ayırmanız gerekiyor. Dolayısıyla çalışanların pat diye buna bir gününü ayırmaları mümkün mü? Bu konuda sayın yetkililerimizden bu yasağı mümkünse kaldırmaları, mümkün değilse bari gençlere biraz mühlet verilmesini istiyoruz. Saygılarımızla.”
        O.S.- İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.