"Bu hasta daha kaç ay bekleyecek?"

A -
A +
Feridun Ağabey, sağlıklı günler diliyorum. Bir süre önce beynimde ödem tespit edildi. Bir iki hastaneden sonra, eylül ayında Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma Hastanesi'ne başvurdum. Beyin Cerrahi Bölümündeki hekim sağ olsun ilgilendi. İlaçlı MR çekildi. Üç ayrı tetkik değerlendirildi ancak kitlenin cinsi belli olmadı. Bu yüzden hekim, ameliyat veya biyopsi için bekleme kararı aldı. Ardından nöroloji kliniğine yönlendirdi. Nöroloji hocası muayene etti. "İnceleyelim. Belki damarlarla ilgili bir problem vardır. Gerekirse anjiyo yapar, belden bir sıvı alabiliriz. Siz gidin birkaç gün içinde yatış için arkadaşlar arar" dedi.
Üç gün bekle, bir hafta bekle, bir ay bekle, ne arayan var ne soran. Defalarca telefon ettim, hep "Yerimiz yok, biz sizi arayacağız" diye cevap verdiler.
İstanbul dışında oturuyorum. Gidip soramıyorum ki. Bir yakınımı gönderdim. Kırk gün sonra "kaydetmemişiz" dediler. Pekiyi öyleyse ben defalarca kiminle konuştum, kim ismimi not etti, bana kim bekleyin dedi?
Kolumda uyuşukluk baş gösterdi. Felç riskinden korktuğum için hemen evime yakın hastaneye koştum. Fakat doktor, işlemlerimin devam ettiği hastaneye gitmemi söyledi. İki ay oldu. Daha kaç ay bekleyeceğim. Bu ilgisizlik, iletişimsizlik ve kapasite yetersizliği, Pendik Araştırma gibi bir hastaneye yakışıyor mu? Geçen bir haberde okudum. Benzer bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırılan Sayın Deniz Baykal için 15 hekim seferber olmuş. Soruyorum: Biz de bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Tamam bize herkes seferber olmayabilir elbette ama bizle de bir hekim ilgilenemez mi? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz Ağabey? Lütfen derdimi hastanemin yetkililerine iletir misiniz? Lütfen çok geç olmadan benimle de ilgilenmelerini bekliyorum...

         İbrahim Selek
 

Üniversite öğrencilerinin sağlık yardımı kesilmesin!

“Kıymetli Feridun Ağabey, üniversite öğrencilerinin mağduriyetini sizin aracılığınızla devlet büyüklerimize arz etmek istiyorum...
Emekli devlet memuruyum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi son sınıf öğrencisi oğlumun, 25 yaşını doldurduğu gerekçesiyle, benim üzerimden almakta olduğu sağlık yardımı kesildi.
Oğlumun şimdi sağlık kurum ve kuruluşlarında muayene olabilmesi için hiçbir geliri olmadığı hâlde, her ay sağlık primi ödemesi de gerekiyor. Şimdi oğlumun sağlık primini bir baba olarak ben ödemek zorunda kalacağım, çünkü öğrenci ve herhangi bir geliri yok. Benim ise emekli maaşıyla kıt kanaat geçinmekte olan bir vatandaşım. Bu durum şu andaki aile bütçesine bir yük daha getirecek. Devletimizin “sosyal devlet ilkesi” uyarınca, üniversite öğrencilerinin eğitim ve öğretimleri devam ettiği sürece, mağduriyet yaşamaması için yaş sınırı aranmaksızın sağlık yardımı hakkından yararlandırılmasını devlet büyüklerimizden talep ediyorum. Bu talebimin haklı bulunacağına ve gereğinin yapılacağına yürekten inanıyor, saygılarımı sunuyorum”
         Halis Kahraman-Kütahya
 
 
“Ölmeden önce iki isteğim var”

Saygıdeğer Feridun Ağabey, Rabbim bütün kötülüklerden korusun. Sen adam gibi adamsın. İnsanların dert ve dileklerini düşüncelerini yüz elli binden  kişiye ulaştırıyorsun. Şimdi söylemek istediklerim şu ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyetinin başına gelmiş benim için bir şans ve bir ödüldür. Türkiye Cumhuriyeti için yaptığı değil de yapmadığı bir şey var mı? Düşünüyorum bulamıyorum. Hastane kapılarında kuyruklar, banka ve nüfus dairelerinde kuyruklar, daha sayamadığım yüzlerce binlerce sıkıntılardan bu milleti kurtardı. Onun için diyorum ki; Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyetine bir ödüldür. Sayın Feridun Ağabey, ben felçli bir bayanım. Sizden istediğim şey ise birincisi o güler yüzlü merhametli insan saygı duyduğum Hanımefendinin ölmeden önce bir sesini duymak, bir de Nihat Doğan’ın beni telefonda araması. Çünkü o temiz ruhlu insana konuşacaklarım var. Saygılarımla. Seni Allaha emanet ediyorum. Umuyorum ki muradıma kavuşmak önce Allah’ın sonra sizin sayenizde mümkün olur. Saygılarımla...
           Rumuz: “İsmimi yayınlamayın”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.