Bölge müdürlerinin ek göstergesi niçin eşit değil?

A -
A +
Feridun Ağabey, Sayın Başbakanımıza iletilmesi dileğiyle derdimi yazıyorum:
“2010 yılında Konya Meteoroloji Bölge Müdürü kadrosundan kendi isteğim ile emekli oldum. Bölge Müdürleri 3000 ek gösterge ile emekli oluyor. Oysa Yazma Eserler Bölge Müdürü, Tapu Kadastro Bölge Müdürü, TÜİK Bölge Müdürü gibi kurumların Bölge Müdürleri 3600 ek gösterge alıyor. Ben 2010 yılında emekli olduğumda 1.699 TL maaş ve 40.500 TL emekli ikramiyesi almıştım.
Bu bazı kurumlardan emekli olan işçiler bile daha avantajlıydı. Onlar 1.900 TL maaş ve 87.000 TL ikramiye almışlardı.
En son 2013 yılı Meclis yaz tatiline girmeden önce yasalaşan 'Torba Kanun'un içindeki ilgili maddeye göre ise Daire Başkanlarına da 3600 ek gösterge verildi.
Feridun Ağabey oysa bizim makamımıza üçlü kararname ile tayin edilir. Bizim görevimiz sahadadır ve birkaç şehri birden içerir. Çok fazla yük ve stres altında kalırız. Sırf emekli olunca maaşı düşecek diyerek birçok bu şekildeki bölge müdürü emekli olmak istemiyor. Yıllar önce bakanlık bürokratları bu konuda düzenleme yapacaklarını söylemişlerdi. Çalışmalarımız var demişlerdi. Bu nasıl bir çalışma ki hâlen düzelecek… Sayın Başbakanım yeni 'Torba Yasa' kanun teklifinde, MADDE XX- 14.7.1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) sayılı Cetvelin; (5. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURULUŞLARINDA) bölümünde yer alan “Bölge Müdürü” ibaresi metinden çıkarılmış, aynı cetvelin  (2. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURULUŞLARINDA) bölümüne “Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü” ibaresinden sonra gelmek üzere “Bölge Müdürü” ibaresi eklenmiştir. Şeklinde bir madde ilave edilmesi yıllardır devam edegelen adaletsizliği adalete kavuşturacaktır. Saygılarımla arz ederim efendim."
       Ertuğrul Şen-İstanbul
 
 
Bu durumda bizim günahımız ne?..
 
Feridun Ağabey iyi günler dilerim. Biz taşeronda çalışan isçiler olarak yeni gelen kanun ile emekli maaşı almaya hak kazananlar ve ileride yaşını ve gününü dolduranlar emekli olmak  zorunda kalacağız.  Böylelikle sürekli isçi kadrosu denilen kanunda biz de sürekli işsiz durumuna düşeceğiz. Şu anda mevcut çalışan kadrolu işçi süresiz, memur ise 65 yaşına kadar çalışabilmekte. Bu durumda bizim günahımız nedir? Bu şekilde çalışan belki binlerce insan var ve ileride hepsi işsiz kalacak. Biz yeni işe başlamıyoruz; yıllardır bu kurumlara üstelik ileride kadrolu olmak hayaliyle hizmet veriyoruz. Lütfen bu kadar insanı mağdur etmeyelim; burada da diğer isçiler gibi eşit davranalım. Ağabey lütfen bu konuyu gündeme getirelim. Teşekkürler...
          Ayhan Kuzu-İstanbul
 
 
Şiirlerimizi ve destanlarımızı yayınlar mısınız?
 
"Değerli gazetemiz, 15 Temmuz sonrası ülkemizde yaşanan ve coşkulu bir şekilde yaşanmaya devam edecek olan yazılacak destanımız için gazetenizde ilmi ve bilgisiyle Elbistanlı Şair ve Yazar Hanifi Kara için sanatın coşacağı, şiir, beyitler ve makale köşesi hakkında önerilerimizi sunmak, oluşacak şartlar doğrultusunda da köşenizde destan yazmak istiyoruz. Konu ile ilgileneceğinizi ümit eder, mümkün olan en kısa sürede cevabınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz” diyen Lütfiye Çanacık isimli okuyucumuza, gazetemizin Yetenekli Kalemler bölümünde okuyucularımızın gönderdiği yazılar ve şiirler 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlamıştır. Siz de çalışmalarınızı değerlendirilmek ve yayına uygun olanların yayınlanması üzere elbette gönderebilirsiniz. Tüm okuyucularımıza gazetemize gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.