İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Metro inşaatı açıklaması

A -
A +
“Sayın Türkiye Gazetesi-Bir Derdim Var/Anlat Derdini Feridun Ağabey’e Köşesi’ne:
Türkiye gazetesinde, bu köşede; 29 Ekim Caddesi üzerinde yapımı devam metro hattımıza ilişkin olarak dile getirilen konular hakkında aşağıda yer alan bilgileri dikkatinize sunmak isteriz;
Yazınıza konu olan ve hâlen yapımı devam eden İkitelli-Ataköy Metro Hattımız, 11 yeni istasyona sahip olup, mevcut İkitelli Metro İstasyonu ve Hattına entegre olacak bir Metro hattır. Metro Hattı tüm tünel kazılarının ise yüzde 48’i tamamlanmıştır.
Halen, Bahariye ve 15 Temmuz Şehitler duraklarında, İstasyon Betonarme İmalatları devam ediyor.
Diğer istasyonlarda da kazı ve destek sistemleri çalışmaları devam etmektedir.
Şubat 2016'da yapımına başlanan, İkitelli-Ataköy Metro Hattımızın iş programına göre; Mart 2019’da tamamlanması planlanıyor.
İnşaatın ikinci senesi doldu mu ifadelerine karşılık; evet söz konusu çalışmamızla ilgili sözleşme tarihi üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmiştir. Ancak İhlas Yuva İstasyonu çalışmaları öncelikli olarak, Köknar Sokak ve 29 Ekim Caddesi açık kalacak şekilde-ilgili UTK (Ulaşım Trafik Kararı) kararına göre, ilk şantiye alanı kapatma işlemi, 10 Temmuz 2017 tarihinde başlatılmıştır.
 
29 Ekim Caddesi Haziran sonunda
 
29 Ekim Caddesi, 600 mm’lik içme suyu hattı deplase işinin tamamlanmasını müteakip, 2018 Haziran sonunda, tek şerit ve tek yönlü olarak araç ve yaya trafiğine açılacaktır.
Köknar Sokak ise, daha sonra,  Kasım 2017 sonunda, mevcut altyapı hatları deplase çalışmaları için trafiğe tamamen kapatılmıştır. Köknar Sokak, İhlas Yuva İstasyon çalışmaları süresince kapalı kalacaktır.
Her iki caddedeki araç ve yaya trafiği, işlerin tamamlanması sonrasında eski hâline getirilecektir. Trafiğin sağlandığı tali yollar konusuna gelince;
İhlas Yuva İstasyonu bölgesinde kapatılan Köknar Sokaktaki trafik, Sanayi Caddesi üzerinden sağlanıyor ve Köknar Sokak tüm metro istasyonu çalışmaları süresince kapalı kalacaktır.
29 Ekim Caddesindeki araç trafiği ise yolun tekrar açılacağı 2018 Haziran sonuna kadar, Atatürk Bulvarı (Basın Ekspres) ve Sanayi Caddesi üzerinden sağlanmaktadır.
Köşeniz okuyucularının bilgilendirilmeleri dileğiyle bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
            İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Basın Danışmanlığı
 
 
Sevenlerin kavuşmasına engel çıkartılmasın
 
Feridun Ağabey, öncelikle Türkiye gazetesini her daim okuyan bir Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Ağabey sizlerden bir ricam olacak. Ben Almanya’da yaşamaktayım. Her insan gibi ben de evlenip bir yuva kurmak istiyorum. Mutlu olmak istiyorum ama olamıyorum. Çünkü Alman mahkemelerinin bundan sekiz yıl önce vermiş olduğu bir boşanma kararı Türkiye Cumhuriyeti devletinde, devletimizde henüz tanınmış değil de ondan… Yani bilenler bilir tenfiz ve tanınma davası Türkiye’de henüz sonuçlandırılmamıştır. Öyle olunca da ben Almanya’da yaşamama rağmen şimdi evlenemiyorum Ağabey.
Tenfiz yasasına göre yabancı bir ülkede hakkınızda verilen bir boşanma kararının Türkiye’deki Nüfus Kayıtlarına işlenmesi için o kararın Türk Mahkemelerince tanınması gerekir. (MÖHUK Md.58) Aksi hâlde Türkiye’de hâlâ evli görünürsünüz ki sorunların asıl kaynağı da zaten burasıdır. Bizi bu sıkıntıdan kim kurtaracak Ağabey?
Benim tek dileğim Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve Adalet Bakanımıza bu konuyla ilgili sıkıntıları aktarmanızdır. Ağabey biz evlenmek isteyenler için işkence ve zulüm olan bu iki ülkenin de onama şartına bir çözüm bir kolaylık getirilsin ne olur? Sevenlerin birbirine kavuşmasına engel çıkartılmasın” diyen Hasan Küçük isimli okuyucumuz, konuyu buradan yetkililere ilettik. Size de önerimiz dileğinizi BİMER’e ve CİMER’e ayrıca yazarak yardımcı olunmasını istemenizdir. En kısa zamanda mutluluğa adım atmanız dileğiyle.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.