Ahmet Bey'in derdinden Denizbank haberdar mı?

A -
A +
İyi çalışmalar Feridun Ağabey. Nedir bu bankalardan bu milletin çektiği. Ağabey 2016 yılında Denizbank’tan POS cihazı aldım. Elektrik otomatik ödeme talimatı verdim. Bir yıl sonra memnun kalmayıp POS cihazını geri iade ettim. Hesabı da otomatik talimatlı iptal ettirdim. Bir sene sonra 2017 yılında bana bir ödeme emri geldi. Bankaya gittim. Aynı personelin yanına gittim. Bana yanlışlık olduğunu hesabın kapanmadığını 480 lira ödemem gerektiğini söyledi. Ben de uğraşmamak için kahrederek de olsa o parayı ödedim ve hesabı kapatın dedim. Ama 2018 yılında tekrar ödeme emri geldi. Oysa bana hesabı kapattığını bir daha bir şey gelmeyeceğini söylemişti. Sinirlenerek tekrar aynı personelin yanına gittim. Bu kez de yanlışlık olduğunu söyleyip “ben halledeceğim” diyerek beni iki ay atlattı. Meğer tayini çıkacakmış ve gitti. Banka müdürüne durumu anlattım. Müdür beni başka personele yönlendirdi. O personel otomatik talimatı iptal etti. Samsun Bölgeye hesap işleme ücretlerinin iptali için mail attı. Fakat aradan bir ay geçmesine rağmen henüz iptal edilmedi. Bana yine “takibe alınacaksın” diye mesaj geliyor. Feridun Ağabey ben bir esnaf olarak dört aydır bununla uğraşıyorum. Bu nasıl bir iş anlamadım? Lütfen Genel Müdürlüğe durumumu iletir misiniz? Bizi bu şekilde mağdur edenler niçin mağdur ediyor? Genel Müdürlüğün şubedeki bu düzensizlikten haberi var mı? Bu yazımı yayınlarsanız memnun olurum. Saygılarımla.”
Ahmet Ergüden / Niksar –Tokat
***
 
Mitingler büyük Türkiye’ye yakışıyor mu?
“Sayın Feridun Ağabey; bu görüşümü seçim öncesi yapmak istemedim. Çünkü yanlış anlaşılma söz konusu olabilirdi. Ama şimdi seçimler bitti. Hiçbir parti ayırımı yapmadan siyasi partilerin seçim öncesi yaptıkları meydan mitingleri hakkında; kamu yararına faydalı olabileceğini düşündüğüm görüşlerimi arz ediyorum:
1- Oy toplamak amacıyla yapılan bu mitingler amacına ulaşabiliyor mu? Kaç kişiyi mevcut fikrinden caydırıp kendi tarafına çekiyor?
2- Trafik, çevre kirliliği, gürültü kirliliği, çekilen onca zahmet ve sıkıntılar, insan sağlığını menfi yönden etkilediği şüphesiz de. İlgili uzmanlar bu konuda neler diyorlar?
3- Yapılan masraflar ekonomiye ciddi bir yük getirmiyor mu?
4- Bu mitingler Büyük Türkiye'ye yakışıyor mu? 
5- Teknolojinin bu denli geliştiği günümüzde, sadece salon toplantıları yeterli olmaz mı? Seçimin sürpriz partisi gösterilen MHP sadece meydan mitingi yapmadı mı?
6- Yeni sistemde milletvekilleri halka daha yakın olacaklarından meydan mitingleri iptal edilip, sadece salon toplantıları yapılabilir mi?
7- Sosyoloji uzmanlarının  bu konuda yeterli araştırmaları var mı? Fikirleri nelerdir?
Saygılarımla arz ederim.”
Dr. M. Oral
***
Ne olur bu çocuklara sahip çıkılsın!
Feridun Ağabey, ara ara sizlere yazıyorum. İstanbul başta olmak üzere sokaklarda dilendirilen küçücük çocukların yalın ayak beton zeminlerde oturarak insanlardan para beklemesi o çocuğun kendi başına yapacağı bir şey değil. Bu çocukları oralarda kimler bu şekilde beklemeye mecbur bırakıyor? Belediyelerimiz bu konuda niçin ilgisiz kalıyorlar? Bir çocuk kayboluyor günlerce arıyoruz. Ama bu çocuklar hepimizin gözü önünde ister kendi ailesi olsun ister başkaları olsun vicdansızca çalıştırılıyorlar. Kaçırılan çocuklardan birileri olmadığını nereden bileceğiz? Lütfen sizin aracılığınızla belediyelerimize bir kez daha sesleniyorum. Ne olur sokaklarda yalın ayak aç sefil bir şekilde dilendirilen bu çocuklara belediyelerimiz sahip çıksın. Lütfen Allah rızası için”
H. Metin Özcan - İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.