Lütfen 'Ankuzem’e sesimizi duyurun!

A -
A +
Feridun Ağabey merhaba... Geçen günlerde sayfanızda uzaktan eğitim ile ilgili bir yazı vardı. Sıkıntımız sadece bunlar değildi Ağabey… Harç ve materyal parası olarak 800 liradan fazla ödedik. Ayrıca 300 lira kitap paraları da cebimizden çıktı.
Şimdi de üniversite daha önce sınav merkezini “7 Bölge” diye ilan ederken bu yıl tek sınav merkezi ilan etti. Şöyle ki: Ankara İLİTAM (uzaktan öğrenme programı) tanıtımda sınavların 7 merkezde yapılacağını açıklamıştı. Binlerce öğrenci uzaktan eğitime bu sebeple kayıt oldu. Okul bu yıl kayıtlar yapıldıktan sonra sınav merkezlerini sadece Ankara ve Almanya olarak açıkladı. Ekte size okulun çelişki dolu duyurularını gönderiyorum. Kayıt olduktan sonra bize şok etkisi yaptı. Lütfen sesimizi duyurun… Sınavlar yine eskisi gibi 7 merkezde yapılsın hatta daha fazla yerde yapılabilirse yapılsın... Lütfen biz yine Ankara dışında da sınav merkezi istiyoruz.
Saygılarımızla…
            Rumuz: “Zat-ı şahane”
 
Lütfen 'Ankuzem’e sesimizi duyurun!
 
Soyadı değişikliği hakkında bilgilendirme
 
Sevgili Feridun Ağabey;
Gazetemizin 03/10/2018 tarihli nüshasında Şişli’den 'Gemicioğlu' rumuzuyla soyadı ile ilgili sıkıntısını paylaşan okuyucumuzun yazısını okudum. Okuyucumuz soyadının manasının çirkinliğinden dert yanarak, bütün aile fertlerinin bu durumdan utandığını dile getirmiş.
Kendisinin de bahsettiği gibi, geçtiğimiz yıl Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Soyadı Kanunu'nun 3'üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadlarının; mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilmesine imkân tanındı.
Buna göre, ad ve soyadlarındaki yazım yanlışlarını veya çirkin, iğrenç, gülünç olan soyadlarını değiştirmek isteyenler, bulunduğu yerleşim yerindeki nüfus müdürlüğüne müracaat ederek değişikliği gerçekleştirebilecek. Değiştirme taleplerinde bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmayacak.
Bu çerçevede okuyucumuz da soyadını Nüfus Müdürlüğüne müracaat ederek değiştirebilir. Zira 2525 sayılı Soyadı Kanunu’nun 3. Maddesine göre: ‘Rütbe ve memuriyet, aşiret ve yabancı ırk ve millet isimleriyle umumi edeplere uygun olmayan veya iğrenç̧ ve gülünç̧ olan soyadları kullanılamaz’. Okuyucumuzun durumu da bu kapsamda olduğundan kendisi hiç mahkemeye başvurmadan, sadece Nüfus Müdürlüğüne müracaat ederek netice alabilir. Kendisine kolaylıklar diliyorum.
               Avukat Alper Osman Genç-Vizyonpark Plaza/Yenibosna-İstanbul
 
 
 
Beyit Ertürk Ağabey
 
Türkiye gazetesinin ''Türkiye Çocuk'' dergisinde çizgi roman yazar ve çizeri olarak, yine Hayatım Roman köşesinde bir süre ressam olarak, bir dönem aktif faaliyet gösteren ansiklopedi ve kitap servisinde ressam olarak birçok esere imza atan; gazetemizin Yazı İşleri Müdürlerinden rahmetli Cemalettin Cem Ertürk Ağabeyin kardeşi; gönül dostu mütevazı insan Beyit Ertük Ağabey vefat etmiştir. Merhuma cenab-ı Mevla’dan rahmet, aile efradına ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. (F.A.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.