Gizli bir el devrede mi?

A -
A +
15 Temmuz hain darbe girişiminin en önemli ayağı, Akıncı Üssü'ndeki sivil imamlardı. Adil Öksüz, Harun Biniş, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç darbe girişimini yöneten ekipti. Adil Öksüz firari, diğerleri ise tutuklu. FETÖ'nün önde gelen isimlerinin bazı akrabaları ya gözaltında ya da tutuklu. Geçenlerde FETÖ'nün iki numarası Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan tutuklandı. Ne enteresandır, Mustafa Özcan'ın oğlu bunca zaman olmuş ve kaçmayı denemiyor. Kabak gibi kendisini yakalattırıyor.
Neyse, konumuz bu değil. Dikkat çekmek istediğim sivil imamlardan Kemal Batmaz'ın abisi Şakir Batmaz. Darbe girişiminden hemen sonra Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihi eski Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Batmaz açığa alınıyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü 23 Ağustos 2016'da FETÖ operasyonları çerçevesinde Şakir Batmaz'a operasyon yapıyor ve mahkeme tutukluyor.
Tuhaftır ki Şakir Batmaz'ın tutuklanması ağustos ayında gündem olmuyor. Medyaya ne zaman düşüyor, biliyor musunuz? 2 ve 3 Kasım 2016'da. 23 Ağustos ile 2 Kasım arası Şakir Batmaz hakkında tek haber bile yok. Tabii bunun bir sebebi de Kemal Batmaz'ın da içinde olduğu sivil imamların Akıncı Üssü'ndeki görüntülerinin o tarihlerde medyaya yansıması. Kamuoyu Kemal Batmaz'ı, Harun Biniş'i ve diğerlerini o tarihte öğreniyor.
Aradan neredeyse tam bir yıldır geçti. Peki Şakir Batmaz nerede? Olayı araştırdım, bir de ne öğreneyim. Kayseri Adliyesi Şakir Batmaz'ı beraat ettirmiş. Bakın adli kontrolle bırakılmış demiyorum.  Darbe girişimi gecesi Akın Öztürk'ü Kayseri'den defalarca arayıp konuşan emir astsubayı Ali Üstünel'in hızla beraat ettirilmesi gibi beraat etmiş Şakir Batmaz. Bu nasıl olur? Mustafa Özcan'ın oğlu tutuklanıyor,  Ali Fuat Yılmazer'in kızları tutuklanıyor ama darbe girişiminin en önemli ikinci ismi Kemal Batmaz'ın abisi Prof. Dr. Şakir Batmaz adli kontrol uygulanmadan beraat ediyor.
Medyaya tekrar baktım. Şakir Batmaz'ın beraat ettiğine dair gazetelerde, sitelerde tek bir haber dahi yok. Sadece Mehmet Metiner'in 12 Haziran 2017'de Star gazetesinde yazdığı yazı var. Kim bu Şakir Batmaz diye bir araştırayım dedim, önüme çok ilginç bilgiler çıktı. SETA'nın Temmuz 2017'de 211. sayısında Fatma Sümer imzasıyla "15 Temmuz'un Sivil Yönetici Sanıkları-İddialar, Deliller ve Savunmalar" araştırması çıktı. Bu araştırmanın 19. sayfasında Kemal Batmaz, Şakir Batmaz, kız kardeşleri Esra Batmaz'ın bilgileri ve Kaynak Holding'le ilişkileri anlatılıyor.
Prof. Dr. Şakir Batmaz'ın ismi Ermeni meselesinde de önümüze çıkıyor. Aralık 2008'de "Ermenilerden Özür Diliyoruz" başlıklı bir imza kampanyası düzenlenmişti. Bu imzalardan biri de Erciyes Üniversitesi'nden Şakir Batmaz'a ait. Ne enteresandır, Erciyes Üniversitesi'nde 2 kez Ermeni sempozyumu düzenleyen tertip komitesindeki üç isimden biri gene Şakir Batmaz. Diğer iki isim Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü ve Yrd. Doç. Dr. Gülbadi Alan'dı. Bu üç isim o tarihlerde Sabancı Kültür Sitesi Kafeteryası'nda basın toplantısı düzenlemişler ve www.ozurdiliyoruz.com sitesinde isimlerinin yer almasını kınamışlardı. İradeleri ve haberleri olmadan isimlerinin yazıldığını iddia etmişlerdi.
İşin bir "ama"sı var. Tam o tarihlerde I. Bartholomeos, Kayseri'de Şakir Batmaz'ın evini ziyaret etmişti. Güvenlik bürokratlarında bu ziyaretin resimleri mevcut. Batmaz hem bu görüşmeyi yapıyor hem iki kez Ermeni Sempozyumu yapıyor hem de ismi www.ozurdiliyoruz.com sitesindeki isminin iradesi dışında konulduğunu söylüyor. İlginç!
Şakir Batmaz'la birlikte Metin Hülagü ve Gülbadi Alan'ın Devr-i Hamid & Sultan II. Abdülhamid (5 cilt) isimli birlikte yazdıkları bir eser var. Şakir Batmaz'ın diğer kitabı editörlüğünü yaptığı "Türkiye Cumhuriyeti Tarihi". En önemli eseri ise "Bilinmeyen Yönleriyle Osmanlı Bahriyesi" kitabı.
Yani FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri imamı olduğu bilinen Kemal Batmaz'ın abisi Şakir Batmaz'ın Osmanlı Bahriyesi ile ilgili kitabı var. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın sitesinde 22 Haziran 2015 tarihinde bir duyuru ilanı yer aldı. Bu duyuru ilana göre 12 Haziran 2015'te "Geçmişten Geleceğe 125'inci Yılında Deniz Astsubaylığı" konulu panel yapılmış. Panelin konuşmacıları şöyle: Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Şakir Batmaz ve Doç. Dr. Mustafa Hergüner.
Bunun dışında Şakir Batmaz birçok kez Deniz Kuvvetleri'ne girmiş çıkmış,  hatta bazı generallerden teşekkür mektupları bile almış. Kardeşi Kemal Batmaz'la Deniz Kuvvetleri'nde bayağı çalışmışlar.
İşte bu Şakir Batmaz hiç bekletilmeden beraat ettirilmiş. Sanki gizli bir el devrede. Şimdi soruyorum: Şakir Batmaz'ı kim, niçin koruyor? İnsan bari adli kontrol uygulardı. Sanki kasıtlı bırakılmış ki, beklemeden kaç denilmiş. Şakir Batmaz Türkiye'de mi onu bile bilmiyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.