Akfa Holding davası ve İhsan Kalkavan

A -
A +
Aradan zaman geçince bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Vaktinde kıyamet kopartılan bazı olayları sonradan hatırlamıyoruz bile. Tıpkı hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı şirket ve şahıslara açılan davaların akıbetleri gibi. 15 Temmuz oldu ve yargımız çok seri bir şekilde harekete geçti. FETÖ'cü ya da FETÖ'yle iltisaklı olduğu düşünülen şirketlere hemen operasyon düzenlendi. İlk büyük operasyonun yapıldığı holding Akfa'ydı. 
FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 41 alt şirketine de el konmuştu. Bu davayla alakalı 39 kişi de tutuklanmıştı. Bunlardan bazıları holdingin sahibi Fatih Aktaş ve eşi Yeliz AktaşFatih Aktaş'ın kardeşi Ferhat Aktaş, Ali Ulvi Orhan, İbrahim Sayın, Hasan Sayın, Murat Sungurlu, Mehmet Kesim gibi isimlerdi. Bu kişiler geçen sene hem FETÖ/PDY'ye maddi yardım yapmakla suçlanmış hem de mal varlıklarına el konmuştu. Aradan 1.5 yıl geçti, gazetelere, medyaya baktım ama hiçbir şey göremedim. Davası ne zaman başlıyor, hiç bilgi yok. İddianame var mı, o da belli değil. 
Akfa Holding'den tutuklananların birkaçı dışında neredeyse tamamı serbest bırakılmış. Ama serbest bırakılanlardan bazıları başka davalardan ötürü tutuklu. Mesela Murat Sungurlu, İbrahim Sayın, Hasan Sayın gibi. Üstelik İbrahim Sayın ve Hasan Sayın'ın borsada FETÖ lehine büyük dolaplar çevirdikleri çok söylendi. Hatta Cevdet Türkyolu'yla beraber Bank Asya'nın Katarlılara satılması yönünde haberler çıkarıp borsada büyük vurgunlar yaptıkları söyleniyordu. 
Polis ve savcılık kayıtlarında Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar "himmet" parasının Bank Asya üzerinden ABD merkezli Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Metropolitan Education, Brooklyn Amitiy School, The Respect İnstitute İnc. ve Wistom School gibi dernek ve kuruluşlara havale edildiğinin belirlendiği iddia edilmişti. 
Peki, 15 Temmuz'un FETÖ'cü askerleri cezalar almaya başladı. TUSCON davası görülüyor TÜRKSAT, TRT baskınlarında cezalar çıktı, çıkıyor. Ama Akfa Holding işi ne oldu? Dava açıldı mı? Açılmadıysa bunca adam niye toplandı? Yoksa bu iddialar sadece iddia mıydı ve amaç başka bir şey miydi? İddianameyi gören var mı? Davanın soruşturmasını Anadolu Adliyesi yürütüyordu. Bu davayla ilgili bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum... 
Bir diğer unutulan olay da İhsan Kalkavan meselesi. 22 Kasım 2016'da İhsan Kalkavan hakkında silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle dava açılmıştı. İhsan Kalkavan aynı zamanda Aslı Baş cinayetinde de cinayeti örtbas etmişti. İhsan Kalkavan uzun zamandır yurt dışında. Burada sormak istediğim konu başka. Hakan Şükür de yurt dışına kaçmış ama toplam 200 milyonluk mal varlığına devlet el koymuştu. Bu gayet normal. Peki Bank Asya'da da hissesi olan ve büyük bir servete sahip İhsan Kalkavan'ın malları nerede? Mahkeme el koydu mu? Yok eğer el konulmadıysa neden el konulmadı? Kalkavan'ın mallarını yoksa başka birileri mi üzerine aldı?
Bu tür soruların cevapları belli değil. Aydınlanırsa kamuoyunun lehine olur. Bunları bilmek herkesin hakkı.
Ayrıca buradan okuyucularıma ve izleyicilerime de sesleniyorum. Geçen sene böyle açılan ama unutulan dosya varsa bana hatırlatabilirsiniz. FETÖ davaları asla sulandırılmamalı ve hepsi bir karara bağlanmalı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.