Batı medyası ve içerideki operasyoncular devrede

A -
A +
24 Haziran seçimlerine artık çok az kaldı. Son yıllarda her seçim döneminde olduğu gibi Batı medyası ve içerideki adamları hemen devreye girdi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hakaretlere başladılar.
Birkaç haftadan beri Meral Akşener’i “dişi kurt”, demokrasiyi Türkiye’ye getirecek kişi diye tanıtan, Demirtaş’ı insan hakları savunucusu olarak lanse eden Batılılar, Erdoğan’a bildiğimiz klişelerle saldırıyorlar.
Fransız Le Point dergisi “Diktatör Erdoğan” manşetini atmış. Seçimlerde şaibe olabilirmiş. Seçimlere gözlemci katılmayacakmış. O kadar kolay yalan söylüyorlar ki, ülkede demokrasi yok, Erdoğan diktatör ama muhalefet seçimlere giriyor. Üstelik muhalefet kesin kazanacağını düşünüyor. Bu yalan manşetlerle algının âlâsını yapıyorlar.
Reuters her zamanki gibi yalan haberlerine devam ediyor. Ayrıca dolardaki dalgalanmayı Türk ekonomisi battı şeklinde yorumluyorlar. Türk ekonomisi hakkındaki yalan haberler konusunda Bloomberg’in eski Türkiye muhabiri Benjamin Harvey sürünün başını çekiyor. Yine Bloomberg’den Fercan Yalınkılıç ince ince çalışıyor. Sorsanız bunu tarafsızlık edasıyla yapıyor, ama iki gece evvelki operasyonda başrolü oynayan Bloomberg’den Fercan Yalınkılıç’tı. Yalınkılıç’tan sürekli alıntı yaparak yalan haberlerine devam edenlerden biri de Wall Street Journal’dan Emre Peker’di.
Kredi derecelendirme kuruluşları ve finans piyasasının medya ayağındaki bu opeasyoncular uzun zamandır Türkiye battı diye algı yapıyorlar. Kaç yıldır Türkiye’yi batıramadılar, içlerine oturmuş. Buradan ilan edeyim; gene batıramayacaksınız!  Her operasyonunuzun farkındayız. Artık bu millet de sizin kara propagandalarınızı görüyor. Ne yapsanız boş.
 
Bir düzeltme
 
Geçen akşam TGRT Haber ekranlarında Medya Kritik’te Fuat Uğur’la AK Parti’nin Zonguldak adaylarını değerlendiriyorduk. Söz üçüncü sıradaki Hamdi Uçar’a geldi. Ben de abisi Remzi Uçar’ın 2016 Ağustosu’nda FETÖ’den tutuklandığını söyledim.
Elbette Hamdi Uçar asla ve kata FETÖ’cü değil. Kardeşi Remzi Uçar da FETÖ’nün Zonguldak mütevelli heyetinde iddiasıyla asılsız bir ihbarla tutuklanıp yargılanmış. Hakkında delil olmadığı için kısa sürede serbest bırakılmış. Zonguldak’tan aynı ve farklı görüşten birçok kişi arayıp durumu bana izah etti. Kamuoyunun bunu bilmesinde fayda var.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.