FETÖ ile gerçek mücadelede 24 Haziran'ın önemi

A -
A +
Herkes biliyor ki, ben bu medyaya öncelikle ülkemizi hedef alan terör örgütleriyle mücadele için girdim. En başta Fetullahçı terör örgütüyle savaştım. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün öncesinde bu savaşım başladı. Hatta o zaman FETÖ ile mücadele eden kimi yazılarım basılmak bile istenmiyordu. Ben ise basılması için direniyordum.
17-25 Aralık sürecinde FETÖ ile en çok savaşan gazetecilerin başında geldiğimi düşmanlarım bile teslim etmiştir. Bana en zıt düşünenler bile beni 17 Aralık-15 Temmuz arası dönemde çok arardı. O dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Gürsel Tekin, “Yolsuzluk algısını darbeye çeviren Erdoğan’ın cephesindeki 5 gazeteci oldu” diye ekranlarda açık açık söyledi. 5 medya aktörünün 17-25’e damga vurarak tüm algıyı değiştirdiğini Gürkan Hacır da hep söyledi.
Fakat şimdi 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde FETÖ’nün yandaşlığını yaparak suç işleyen birileri utanmıyor, benim gibi o sürece damga vurmuş insanlara iftira atıyorlar. Bu ülkede Cumhurbaşkanımızın liderliğinde FETÖ’yü bitiren biziz. Haddinizi bilin. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız 24 Haziran gecesi saat 21.00’de milletimizin kahir ekseriyetinin oyunu alarak yoluna devam edecektir. FETÖ teröristleri de Tayyip Erdoğan’ın devrilmesi ve hapse atılması için ellerinden geleni yapmaktadır. 24 Haziran Türk milletinin FETÖ’ye karşı bir esaslı tokadı daha olacaktır. 24 Haziran’da Erdoğan’ın devrilmesini isteyenler bilerek ya da bilmeyerek FETÖ’nün ekmeğine yağ sürdüğünü unutmamalıdır.
24 Haziran’a giderken başta ana muhalefet olmak üzere intikam yeminleri edenler var. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, isim vermeden Cumhurbaşkanımızı hedefliyor. FETÖ’yü bitiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı yargılayacaklarını söylüyorlar. İnce çıktığı bütün programlarda, “60 genarali eleyip Akın Öztürk’ün önüne açanlar direkt cezaevine girecek” dedi. Yani FETÖ’yü bitiren adamları FETÖ’den yargılayacağını söylüyor. İntikam çığlıkları atıyor.
Sosyal medyada bazı CHP’liler ve trolleri hesap günü yakın diyorlar. Ancak ne hazindir CHP ya da İnce’nin FETÖ ile mücadelede ettiği tek cümle, tek vaat yok. İnsanları bu konuda umuda sevk edecek açıklama da yapmıyorlar.
İyi Parti’nin asker emeklisi ismi Ali Türkşen de üç gün önce Sözcü’nün kendisine sorduğu, “Kumpas mağdurlarına iade-i itibar da çıkmadı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu skandal cevabı verdi: “Ben itibarımı kaybetmedim ki iade edilsin. Sadece şunu söylemek istiyorum; FETÖ'nün destekçisi olan, zamanında onun için ağlayan, hâlâ gelemiyor diye kendisine övgüler düzen insanların hepsinin hukuk karşısına çıkarıldığını gördüğüm gün ben rahat nefes alabilirim. İade edilecek itibarım değil, hakkım var. Onlar adaletin karşısında hesap verdikleri gün, ben hakkımı geri almış olacağım.”
Ali Türkşen ve diğer kumpas mağdurları Erdoğan ve AK Parti olmasa hâlâ cezaevinde olacaklardı. Onları içeriden çıkartan iktidarı şimdi içeri atmakla tehdit ediyorlar. FETÖ bu Kemalist-Atatürkçü askerlerden kriminal anlamda daha akıllı. O yüzden zaten FETÖ’cülere karşı tek bir şey yapamadılar. Ama kendilerini FETÖ’den kurtaranlara hesap soracaklarını söylüyorlar. Anlayın bu adamlardaki zekâ (!) katsayısını.
Bazı Ergenekon-Balyoz askerleri hayatı içeri atıldıkları gün dondurmuş ve hâlâ o dönemde yaşıyorlar. Ben Demokrat Parti hareketini çok önemserim ve 27 Mayıs ihanetine tavrım da bilinmektedir. Ama demokratların 27 Mayıs 1960’ta saati durdurup, sonra hayatları boyu orada kalarak yaşamalarını hep eleştirmişimdir. Ergenekon-Balyoz askerleri de bir türlü travmayı atlatmadılar.
FETÖ’yü kendilerinin bitirdiğini sanıyorlar. Yahu Erdoğan olmasa siz hâlâ içerideydiniz. Devletin ve ordunun içinden FETÖ’yü Erdoğan söktü attı, siz değil. Sizlerin FETÖ’ye karşı hiçbir şey yapacak aklınız da yok, gücünüz de.
Türkiye’de herkes kabul ediyor ki, Erdoğan olmasa FETÖ’yü kimse bitiremezdi. Ama millet her şeyi görüyor. FETÖ’nün son kalıntılarının temizlenmesi ve kripto unsurlarının bitirilmesi ancak Cumhur İttifakı’yla mümkün olur. Muhalefet bu konuda ne yapacak, somut hiçbir şey yok ortada. İşte bu riyakârlığı millet 24 Haziran’da mahkûm edecektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.