Şampiyonluk 10’suz olmaz!

A -
A +

''Alex’ten sonra 10 numara bulamayan Fenerbahçe için artık şampiyonluk kaf dağının ardında''

2000’li yıllarda dünya futbolunda başarının anahtarı ofansif orta sahadan geçiyordu. İyi bir 10 numarası olmayan takımın başarılı olması çok zordu.
Eh, futbol da değişim ve gelişimden nasibini aldı. Laboratuvarlar devreye girdi. Koşu mesafeleri ön plana çıktı. 10 numaralardan beklentiler de arttı. Zidane, Del Piero, Rui Costa ve Totti’den sonra 10 numara neredeyse kalmadı.
Evet; Alex ve Hagi’ler de mazide kaldı. Hatta modern futbolda yerleri bile yok artık. Ancak bizim futbolumuz oynamak yerine rakibi bozmak üzerine kurulu. Modern futbolun en az 10 yıl gerisinde olduğumuz için de ligimizde hâlâ 10 numaralara ihtiyaç var.

Lens dışında üretken bir oyuncusu yok Fenerbahçe’nin.
Dün akşam Kayseri’de topla buluşan sarı-lacivert formalı her oyuncu Lens’i arayıp durdu.
Ara transfer yarın gece 00:00’da sona eriyor.
Fenerbahçe de 48 saat içinde 10 numara bulmak zorunda.
Beşiktaş’la söz kesen Trabzonspor da Mehmet Ekici’yi vermeyeceğine göre; sarı-lacivertliler için şampiyonluk kaf dağının ardında...
Hoş 10 numara bulunsa bile bu saatten sonra fark kapanır mı? Zor dostum zor. 
Alex’ten sonra 10 numara bulmak yerine  eldeki Diego ve Emre’yi kovmak, üstüne emekliliğini çoktan ilan etmiş Robin van Persie’ye yıllık 4.5 milyon avro ödemek ayrı bir yönetim becerisi olsa gerek. 

Umut Bulut, Fenerbahçe ağlarına toplamda 9’ncu ; Güray Vural ise 5’nci golünü bıraktı. İki oyuncunun da kariyerlerindeki en fazla gol attığı takımın Fenerbahçe olması ilginç bir rastlantıydı.
Ara transferde kadrosuna kattığı 9 yeni oyuncuyu takıma kısa sürede adapte eden ve Fenerbahçe’yi çok iyi analiz eden Sergen Yalçın ile Silvestre Varela’yı transfer eden kişiye tebrikler.

MAÇIN ADAMI

Sergen Yalçın

Doğru analizler, yerinde değişiklikler... 1 değil 3 puana oynadığı için...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.