Halil Umut dengeler!

A -
A +

'1-0 öndeyken 10 kişi kalmış rakibine bitirici darbeyi vurmak yerine kapanırsan…'

Son söyleyeceğimi başta söyleyeyim... Bursaspor, hocası, futbolcusu ve taraftarıyla birlik olup 3 puanı Fenerbahçe’ye hediye etmek istedi ama sarı-lacivertliler bunu bile başaramadı.
İnanılmaz bir gerginlik vardı Timsah Arena’da. Yeşil-beyazlı tribünlerin Volkan Demirel’e attığı yabancı maddeler sebebiyle başlama düdüğü bile 5 dakika gecikmeli çalındı.
Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki gerilimi herkes biliyor da, dün akşamki gerginlik neydi öyle?..
Sergen Yalçınlı Kayserispor geçen hafta Lens’i kilitleyip, akılcı bir oyunla ağır bir fatura çıkarmıştı sarı-lacivertlilere. Bursaspor kulübesinde tek yetkili olarak ilk maçına çıkan Mutlu Topçu, eski takım arkadaşının 4-1’lik galibiyette neler yaptığına hiç bakmamıştı sanki. 35 bin taraftarına mı güvendi bilinmez, daha ilk hücum borusunu çalmaz mı?
Eh, Fenerbahçe de bu ikramı geri çeviremezdi, çevirmedi de... Hatalı bir penaltı kararıyla golü buldu, üstüne rakip de 10 kişi kalınca sarı-lacivertliler “3 puanı kaptım” diye düşündü. İşte ölümcül hatayı da burada yaptı…
Halil Umut Meler gerginliğin tavan yaptığı maça iyi başlamıştı. Ancak Sivok’un eline çarpan topta penaltı noktasını gösterince balonu patladı. Jovic’e gösterdiği kırmızı kartta bile 5 dakika kadar rötarlıydı. Havalanarak Aatıf’ı arkadan biçen Ertuğrul’a direkt kırmızı kart veremedi. Faty’yi ikinci sarı karttan atamadı. Kendisine atılan yabancı maddelerden kaçan Alper’e “vakit geçirme” gerekçesiyle sarı kart gösterme tuhaflığını bile yaptı. Kjaer’in dirseğine çarpan topa da penaltı çalarak en azından kendi içinde tutarlılık gösterdi.
Peki, F.Bahçe hakem yüzünden mi kaybetti. Kocaman bir hayır. 1-0 öndeyken 10 kişi kalmış rakibini bitirici darbeyi vurmak yerine kapanmaya çalışırsan olacağı bu. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ın Karabük’te yaşadığı kayıp sonrası şampiyonluğa ortak olma fırsatı yakalamışken, dün gece “Artık ben bu yarışta yokum” dedi.

MAÇIN ADAMI: 
H. Umut Meler
İki penaltı düdüğü de hatalıydı. Maçın sonucunu değil ama gidişatını etkiledi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.