Teknik arıza

A -
A +

''İki ön liberoyla pozisyon üretemediği halde üçüncüsüyle galibiyet arayan bir hocası var F.Bahçe’nin...''

Derbi haftasında yarışa ortak olma şansı var ama ligi kafasında bitirmiş bir teknik adama sahip Fenerbahçe. O yüzden sarı-lacivertli futbolcuların Gaziantepspor karşısında en azından kazanma azmi göstermesi takdire şayan.
Fenerbahçe’nin mevcut kadrosunun sınırlı yeteneklere sahip olduğu herkesin malumu. Dirk Advocaat’ın tek transferinin de Lens olduğu başka bir gerçek. Ancak, her şey yolunda gidiyormuş gibi sürekli aynı sistemle oynamak ve bunda ısrar etmek gerçekten hayret verici.
Maçtan önce Josef’i kulübede görenler değişim olacak diye heyecanlanıyor ama boşuna. Mehmet-Josef ikilisi yok, bu defa Mehmet-Ozan var. Gaziantep’e karşı tek ön libero ile oynansa rakibe daha mı çok pozisyon verecek Fenerbahçe? Fenerbahçe’nin en büyük problemi bu. Giden Vitor Pereira’nın bıraktığı bu kötü miras sarı-lacivertli takımı yiyip bitiriyor.

İki defansif orta saha ve çakma 10 numara Alper’le pozisyon hazırlamayı düşünmek ve oyuna hükmetmeyi beklemek, hayalcilikten öte gitmez.
23 haftadır bunun farkına varamayan Advocaat, dün bir de dalga geçer gibi değişiklikler yapmaz mı? Sahada yürüyen Sow’a 70 dakika sabret, hiçbir şey üretemeyen Volkan’a dokunma. En faciası ise gol lazımken, Alper’i çıkar üçüncü ön libero Josef’i oyuna al.
Eh, “Daha iyisini bulurlarsa, beni yarın gönderebilirler” diyen bir teknik adamı hâlâ görevde tutan bir yönetime de bu müstahak.

“Yabancı çöplüğüne döndük. İstiklal Marşı okuyacak futbolcu kalmadı” diyerek ilk yarıya 9 yabancı futbolcuyla çıkan Bülent Uygun’a da selamlar...

MAÇIN ADAMI

Advocaat

Kovulmak için elinden geleni yapıyor ama hâlâ görevinin başında...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.