Şans kapıyı kırınca

A -
A +

'Robin van Persie, gol atmış olsa da hocası Advocaat gibi emekliliğini çoktan ilan etmiş aslında...'

Dirk Advocaat, milli aradan önce Kadıköy’de 3-2 mağlup olduğu Atiker Konyaspor maçı sonrası sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıklamıştı.
Keşke benzer açıklamayı Robin van Persie de yapsa.
2 yıl içinde imza parası ve maç başı ücretleriyle birlikte 14 milyon avroya yakın bir parayı cebine indiren Hollandalı, alacağı emeklilik kararıyla en azından önümüzdeki sezon 4.9 milyon avro daha ödemek zorunda olan Fenerbahçe’ye tek ve gerçek katkısını sağlamış olur.
Van Persie, dün Karabük’te galibiyeti getiren golü atmış olsa da sahada adeta yürüdü. Pas alışverişine girmekten bile acizdi. Arkadaşlarının ayağına attığı topları, ya auta gönderdi ya da kaybetti. Attığı golde ise şans yanındaydı. Sow’un 25 metreden kaleye attığı şutta topu önünde bulan Robin van Persie, Galatasaray derbisi sonrası ilk defa ağları görebildi.
Karabükspor önceki haftaların aksine oldukça temposuz ve keyifsizdi. Hatta ilk yarıda Fenerbahçe’ye bol bol ikramlarda bulundu. Bu bölümde Fabiano’ya top bile gelmedi. Ancak Brezilyalı kaleci ikinci yarıda Ceyhun ve Serdar’ın kafa vuruşlarında devleşerek takımını ayakta tuttu.
Vatandaşı Van Persie’yi sahada tutan emekli hoca Advocaat’ın şans o kadar yanındaydı ki, 68’de oyuna aldığı Volkan 78’de hafif sakatlık yaşadı. Sakatlığın ciddi olduğunu sanan Advocaat, değişiklik tabelasına Volkan’ın yerine Sow’u yazdı. Volkan’ın “Oynayacak durumdayım” itirazlarına rağmen, “Boşver artık tabela kalktı” diyen Advocaat’ın bu boşvermişliği maçı kazandırdı.
Hollandalının mecburen sahaya sürdüğü Sow’un kötü şutu Van Persie’ye asist oldu. Yani; Şans kapıyı kırdı ve kazanan Fenerbahçe oldu.


MAÇIN ADAMI: Fabiano
Ceyhun ve Serdar’ın kafa vuruşlarında panterleşerek 3 puanın mimarı oldu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.