Oldu mu şimdi?

A -
A +

İlk yarıda Lyon’a karşı aslan kesilen Kartal, ikinci yarı kediye dönünce tur şansını da zor soktu

Kadrolar açıklandığında Şenol Güneş’in ilk 11 tercihini biraz fazla cesur bulmuştum.     Sonuçta Beşiktaş’ın karşısında bir önceki turda Roma’yı evinde dörtleyen bir takım olacaktı. 
En uçtan başlayarak Cenk, Babel, Talisca ve Oğuzhan’ın savunma yönlerinin olmayışıydı beni endişelendiren. 
Üstüne üstlük dün geceye kadar sadece 2 Avrupa, 1 de Süper Lig maçında ilk 11’de forma giyebilen Mitrovic, böylesine önemli bir maçta savunma göbeğine monte edilmişti.
Ancak, 1 saat rötarlı gelen başlama düdüğüyle birlikte bütün endişelerim ortadan kalktı. İlk 10 dakika içinde gelen 2 net pozisyon takımdaki öz güveni tavana fırlattı. Bir de üstüne Babel’in golü gelmez mi? Tam anlamıyla kaymaklı kadayıf.
Tabii ki sahada her şey kusursuz değildi. Beşiktaş, ilk yarıda Lyon’u sahasına hapsetmesine hapsetti ama ani kontrataklarda Mitrovic ciddi şekilde alarm vermeye başladı. Üst üste yaptığı kritik hatalar sonrasında Güneş, 30. dakikada çok doğru bir hamleyle Mitrovic’i öne, Tosic’i stopere, Adriano’yu sol beke, Babel’i sol açığa, Cenk’i sağ açığa, Oğuzhan’ı forvet arkasına, Talisca’yı da en uca göndererek sahada neredeyse herkesin yerini değiştirdi.
İkinci yarıdaki Lyon baskısı doğaldı. İspanyol hakemin kritik kararları turun anahtarı gibiydi.
Fakat ilk yarıdaki cesur Şenol Hoca gitmiş yerine korkan bir teknik adam gelmişti. Yaptığı değişiklikler tamamen skoru koruma içgüdüsüydü. Bu da futbolculara sirayet edince peş peşe gelen hatalarla avucundaki maçı resmen verdi Beşiktaş. 
Lyon’a ilk bölümde evini dar eden Beşiktaş, benzer oyun anlayışını Vodafone Arena’da da sergilerse sadece yarı final değil, final hatta 2000’den sonra Avrupa Kupası’nın Türkiye’ye gelmesi hiç zor olmaz. Ancak ikinci yarıdaki Beşiktaş tarihi hezimet bile yaşatabilir.

Her fırsatta Türkiye’ye ceza kesmek için fırsat kollayan UEFA, maçtan önce Fransız holiganlarının sebep olduğu çirkin görüntüler ve sonrasında yaşananlar için bakalım ne yapacak?
1 saatlik gecikme ve gerilimin ardından, bir de üstüne gol bulmuşken, sahaya torpil, meşale, maytap atanlar, sahada kazanılmış bir maçın masada bize kaybettireceğini nasıl bilemez?

MAÇIN ADAMI

Fabri

1-1 bile yeterli olabilirdi. Kalitesine yakışmayan bir hareketle belki de turu verdi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.