Aslan gibi kükredi

A -
A +

"Sezonun ilk maçında öylesine iştahlı bir Aslan vardı ki sahada, rakip kim olsa bu stattan çıkamazdı"

Yıllar var böyle bir Galatasaray izlememiştik. Hatta yıllar var sezonun ilk maçında böylesine iştahlı bir takım da izlememiştik. Henüz çok çok erken ama eğer Galatasaray bu motivasyonunu, bu konsantrasyonunu sezonun geneline yayabilirse şampiyonluğun en güçlü adayı olur. Hem de Tudor’a rağmen...

Neden mi? Bakınız Tolga Ciğerci’nin sol kanatta oynatılması...
Tolga altyapıda bile sol kanat oynamamıştır. Gol atmış olması da Hırvat teknik adamın tercihinin doğruluğunu kanıtlamaz. Kenar oyuncusunun hiçbir özelliğini taşımayan Tolga, sadece elinden geleni yapmıştır, hepsi o.
***
6 transferin hepsi ilk 11’deydi. Yedincisi Feghouli de tribünleri selamlamak için Türk Telekom’un çimlerine ayak bastı. Bu 6 oyuncu şimdiden Galatasaray’ın çehresini değiştirdi. Ancak “aslan payı” Ndiaye’nindir. Osmanlıspor’dan alındığı için burun kıvrılan çikolata renkli futbolcunun, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle, Galatasaray’ın dünkü tempolu, iştahlı, coşkulu oyununda büyük rolü vardır.
Yeni transferlerle ilgili ilk izlenimim;
Mariano: Çok dengeli, ne yaptığını iyi biliyor. Top tekniği de gayet iyi.
Maicon: Tek hamleli ve ağır. Sert oynayarak rakip santrforu yıldırmaya çalışıyor.
Fernando: Melo’nun yerinde oynuyor. Ancak çok daha dengeli ve oyun görüşü üst düzey.
Ndiaye: Atom karınca gibi. Birden hızlanıyor ve driblingleriyle rakibine zor anlar yaşatıyor.
Belhanda: Tempo ve fizik açıdan zayıf. Ancak oldukça yüksek kalitesi var. Golde de bunu gösterdi. Gomis: Yıllardır santrfor sıkıntısı yaşayan Galatasaray’ın bu derdine ilaç olacak gibi. Sürekli arayış içinde. Hem attı, hem de attırdı.
***
Galatasaray’ın duran toptan gol yeme hastalığının sürdüğüne dikkat çekmeden olmaz. Her ne kadar çizgi kalecisi olmayı tercih eden Muslera hata yapsa da, Tudor’un duran toplarda alan savunması yerine 1’e 1’i tercih etmesi daha doğru olacak gibi.

MAÇIN ADAMI: 
 Ndiaye
Enerjisiyle sadece takımını değil tribünleri de ateşledi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.