O sen olsan bari!

A -
A +
Galatasaray coşuyor, coşturuyor. Bafetimbi Gomis de usta işi golleriyle takımını sırtlamaya devam ediyor. Peki, Gomis’in olmadığı maçlarda ne olacak?

Coşku... Bu kelime Galatasaray’ın bu sezonki futbol anlayışının genel özeti gibi...
Galatasaray, sezonun ilk maçından itibaren ve tıpkı dün akşam Kasımpaşa karşısında olduğu gibi, sahada öyle coşkulu bir oyun oynuyor ki, rakibini adeta buldozer gibi eziyor.
Bunu bir tek millî ara sonrası  çıktığı Antalya deplasmanında yapamadı. Onda da ilk puan kaybını yaşadı. 
Peki, Galatasaray’ı bu kadar coşkulu gösteren oyun anlayışı nasıl işliyor?
> Sarı-kırmızılı futbolcuların tek önceliği topa sahip olmak. Hele bir de meşin yuvarlak rakipteyse zaman zaman 3-4 kişiyle baskı uygulayarak topu kapmaya çalışıyorlar.
> Bu top kapma çabalarının neredeyse tamamı en acil şekilde ve gerektiğinde kayarak müdahalelerle gerçekleşiyor. Rakibe düşünme fırsatı bile vermiyorlar.
> Hücuma çok hızlı çıkıyorlar. Bir an önce topu Bafetimbi Gomis’le buluşturarak ceza sahası içi ve çevresinde çoğalıyorlar. 
> İki kanat beki de sürekli hücumu düşünüyor. 
Bu coşkulu oyun beraberinde ciddi riskleri de getirmiyor değil. 
Kasımpaşa gibi çabuk, kontratak futboluna yatkın oyunculara ve taktik anlayışa sahip takımlar, Galatasaray için ciddi tehdit oluşturur. Ağır savunma özellikle öne geçemediği maçlarda kontratak oynamayı seven rakipler için bulunmaz fırsat olur.
Bir de Bafetimbi Gomis meselesi var. Evet, gerçekten müthiş bir golcü. Topa her şekilde ve her durumda vurmayı başarıyor. Sağıyla, soluyla, kafasıyla golün her türlüsünü yapabiliyor. 
Bütün gol yükünü onun üzerine yüklemek doğru değil. Formsuz, cezalı ya da sakat olduğunda ne yapacak Galatasaray?
Tudor’un acilen hem hücum organizasyonları, hem de taktik planlarının içine B, C, D’yi eklemesi gerekiyor.

MAÇIN ADAMI: 
Bafetimbi Gomis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.