Aslan’ın av mevsimi

A -
A +

İşin ucunda liderlik olunca, Galatasaray başlama düdüğüyle birlikte Antalyaspor’un üzerine adeta aç bir aslan gibi saldırdı.    Eh, ortada böylesine önemli bir motivasyon kaynağı vardı ve Aslan’ı durdurmak kolay değildi. Nitekim ilk öldürücü darbeyi 14’te, Süper Lig’e gelmiş en klas golcülerden biri olan Gomis’le vurdu. Aynı Gomis, 6 dakika sonra pençelerini bir defa daha çıkararak, krallığını ilan etti.
Yedek kulübesini doldurmakta bile zorlanan misafir ekibin bu saldırılara cevap vermesi pek mümkün değildi ama Hamza Hamzaoğlu 40. dakikadan sonra yaptığı 2 değişikliği maça çıkarken yapsa, bu kadar kolay bir av olmayabilirdi.
4-3-3 düzeniyle sahaya yayılan Galatasaray’ın orta sahasındaki Belhanda-Donk-Selçuk üçlüsü kusursuz işledi. Önlerindeki Feghouli-Gomis-Rodrigues’ten oluşan üçlü de gerçek manada iş bitiriciydi.
Hamza Hamzaoğlu’nun ortada kalabalıklaşarak Galatasaray’ı kanatlara zorlama planı, Rodrigues ve Feghouli’ye şov yaptırttı.
H H H
“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” derler. Fatih Terim’in de oyuncu kazanma konusunda ilginç bir metodu var.
Gomis ve Belhanda’yı yedek oturtarak hizaya sokan Fatih Terim, dün akşam aynı taktiği Mariano’ya uyguladı. Sivas’ta 11 pas hatasıyla oynayan Brezilyalıyı kulübede oturtarak, formayı Linnes’e veren Terim, Mariano’ya “Kendini toparlamazsan yerin burası”; Norveçli oyuncuya da “Ben adaletliyim. Formayı hak eden giyer” mesajını verdi. Mariano bu mesajı alacak ve kalitesiyle kısa sürede formasını kapacaktır.
Ancak Fatih Hoca, bu kadar kolay bir maçta atılmayı başaran Belhanda konusunda biraz daha mesai yapmak zorunda kalacak gibi görünüyor.
H H H
Galatasaray’ın liderlik koltuğuna kurulması ve ilk 4 sıradaki makasın iyice daralmasıyla lig yarışı adeta yeniden başladı.
Bu ligde Antalyaspor, Karabükspor gibi kolay bir rakip bulmak zor. Bu galibiyet fazla yanıltmamalı, sezon sonuna kadar liderlik koltuğunda kalabilmek için iç saha performansı deplasmanda da sergilenmeli.,

MAÇIN ADAMI: Gomis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.