Karizmayı çizdirmedi

A -
A +

Fenerbahçe’nin ne oynayacağı belliydi zaten. Asıl merakım; Bayern Münih hezimeti sonrası, Pepe ve Talisca’nın yokluğunda Beşiktaş’ın ne yapacağıydı...
Aykut Kocaman’ın ekibi Başakşehir karşısında başarılı bir taktik organizasyonla oynamış ve şampiyonluk yarışında önemli bir adım atmıştı. Benzer görüntüyle Vodafone Park’a çıkan Fenerbahçe, rakibine önde şok baskılar yaparak, Beşiktaş savunmasını fazlasıyla hataya zorladı. Bir de üstüne ofsayttan bir gol bularak öne geçince, Kadıköy’de oynuyor gibi rahat bir maç çıkarmaya başladı.
Şenol Güneş’in Medel-Atiba-Tolgay’dan oluşan üç savunmacı orta saha tercihi, kazanmaktan başka çaresi olmayan bir teknik adam için zaman kaybından başka bir şey değildi. Fenerbahçe’nin önde baskısı sebebiyle oyun kurmakta zorlanan Beşiktaş, nadir de olsa topu kanada verebildiği anlarda sadece Quaresma ile etkili olabildi.
Ancak 32’de İsmail’in sakatlanması sonrası oyun ve maçın şekli tamamen değişti. Sağ kanatta Dirar ile birlikte kademeli savunma anlayışıyla Babel’i etkisiz bırakan Isla, mecburen sola geçince, maçın rengi bir anda siyah-beyaz olmaya başladı.
Hatalı bir kurguyla maça çıkan Şenol Güneş’in savunmanın göbeğindeki Tosic’i, sola kaydırarak Medel’i, Vida’ya partner yapması ve Adriano’yu orta alana sürmesi, Fenerbahçe’yi sahasına hapsetmeye yetti.
Derbiyi “köprüden önce son çıkış” olarak gören ev sahibi Beşiktaş, maçın ikinci yarısında 2 sarı kartlı bekle oynayan Fenerbahçe’yi ringin köşesine sıkıştıran boksör gibiydi. Vida’nın kafa golüyle rakibine ilk yumruğu vurarak dengeyi sağlayan Beşiktaş’ta Şenol Güneş’ten kazanma hamlesi geldi ve Negredo oyuna katılınca Fenerbahçe iyice bunaldı.
Karşısında Isla’yı bulduktan sonra şov yapmaya başlayan Quaresma, müthiş bir vuruşla Kameni’yi avladı ve ilk yarıda penaltı beklentisine karşılık vermeyen Cüneyt Çakır’ı, Fernandao’nun golünde ofsayt bayrağını kaldırmayan Bahattin Duran’ı da kurtarmış oldu.
Derbiden zaferle ayrılan Beşiktaş, şampiyonluk yarışını iyice kızıştırdı. Fenerbahçe ise sadece önemli bir rakibini saf dışı etme şansını heba etmiş oldu.

MAÇIN ADAMI: Quaresma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.