Uykudan önce

A -
A +

Çocukluğumda TRT’de “Uykudan önce” adlı bir programı vardı. Adile Naşit masallar anlatır, bizleri uykuya hazırlardı.                
Bu program uyutma konusunda ne kadar başarılıydı bilemem ama Yeni Malatya-Fenerbahçe maçının eline su dökemeyeceği kesin.
Gündüz maçı olmasına rağmen, uyuma zorluğu çeken biri için bulunmaz bir fırsattı.
Uzatmayla birlikte koca 97 dakika Fenerbahçe’nin pozisyon kısırlığı, Yeni Malatya’nın bitirici eksikliğiyle geçti.  
***
Fenerbahçe’nin yarışta kalabilmesi için kazanmaktan başka çaresi yoktu. Kazandı ama biraz Volkan Demirel’in kurtarışları, biraz da şansının yardımıyla. Bu sezonun birçok maçında olduğu gibi pozisyona girme konusunda çok zayıftı Fenerbahçe. İlk golü de bu sezon 18. defa yine bir duran top organizasyonu sonrasında buldu.
Erol Bulut’un üçlü savunma tercihini, Aykut Kocaman defans arkasına ara pas atarak cezalandırmak istedi ama sadece bir defa Fernandao ile başarılı olabildi. Onda da Brezilyalı golcü topu direğe nişanladı.
Aykut Kocaman’ın savunmanın sağını Şener’e emanet etmesi ender doğrularından biriydi. Zaten, Beşiktaş’la oynanan kupa derbisinde harika bir 90 dakika çıkaran Şener’in, geçen hafta ligde Akhisar maçında kulübede oturtulması saçmalıktı.
Kocaman’ın bir konuda daha hakkını teslim etmek lazım. Valbuena’yı yedek oturtarak Aatıf’ı oynatan Aykut Hoca, dün bu konuda haklı çıktı. Aatıf, Fenerbahçe’nin fizik kalitesini artıran, yaptığı koşularla hem alan kapatan, hem de hücumda etkili olmaya çalışan neredeyse tek isimdi.
***
Fenerbahçe adına, kötü oynamış olsa bile sahasında Galatasaray ve Trabzonspor’u yenen, Beşiktaş’la da beraberen kalan Yeni Malatya’yı yenmek çok mühimdir.
En mühimi de, cumartesi günü Kadıköy’de ağırlayacağı tarihî rakibi Galatasaray’la sezon finalini oynama şansını yakalamış olmasıdır.

MAÇIN ADAMI: Aatıf

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.