Gümüş kaplama!

A -
A +

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), ülkelere bir kredi notu verir. Hatta ekonomisi kötü olanların notunu çöp seviyesine indirir.
Galatasaray, Alanya maçını izlerken bir anda aklıma geldi. Bu maç için benzer notu kimler alabilir diye?
Gol atmış olsa da Gomis, Rodrigues, Belhanda ve Feghouli dün akşam benim için çöp seviyesindeydi. Benzer notu maçın hakemi Ümit Öztürk’e vermek zorundayım. Çünkü; Belhanda’nın,rakibi Sackey’e attığı yumruğa seyirci kalması affedilir gibi değildi. Her ne kadar Douglas’a kaldırılan hatalı ofsayt bayrağında yardımcısına uysa da, Muslera’nın kırmızı kartı ve bir penaltı daha güme gittiği için maçın sonucuna tesir etmiş oldu.
HHH
Fatih Terim, Başakşehir karşısında pozisyon vermeyen ve kazanan kadroyu aynen sahaya sürerek, elindeki imkânlar ölçüsünde en doğrusunu yaptı. Şansı da yaver gitti. Önce 4’te Rodrigues’in şutunda kaleci Haydar’ın hatasını Gomis affetmedi. 16’da da Tzavellas kalesini vurdu.
Peş peşe gelen goller, zaten tempolu oynamayan Galatasaray’ı, Alanya’daki sıcak havanın da etkisiyle bir rehavete sürükledi.
Gomis, Rodrigues, Feghouli ile hücum organizasyonu yapması beklenen Belhanda yürüyünce, Alanya için öne çıkmak ve skorda dengeyi sağlamak hiç de zor olmadı.
Tek hücum aksiyonunu sağ bek Mariano ile yapan ve Muslera ile skoru tutabilen Galatasaray, şampiyonluğua havlu atıyordu ki, tıpkı Konya’da olduğu gibi imdada yine Sinan Gümüş yetişti.
Dün akşama kadar dış sahada 7 mağlubiyet almış bir takım, lige tutunma savaşı veren rakibi karşısında, üstelik 16 dakika içinde 2-0 öne geçiyor ve bunu koruyamıyorsa, nasıl şampiyon olacak?
Evet; hedefe giden bir takım için, üstelik finişe 5 hafta kalmışsa, nasıl oynadığından çok, skor tabelasında ne yazdığı önemlidir.
Ancak bu kötü oyun devam ettiği sürece Galatasaray’ın kalan 4 maçta takılmaması pek mümkün görünmüyor.

MAÇIN ADAMI: Sinan Gümüş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.