Daha AK Parti üyesi bile olmamış, ne endişesi?

A -
A +

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın önceki akşam CNNTürk’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlarken eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında söyledikleri hakikaten çok çarpıcıydı. Ünal cümlelerini çok usturuplu kuran ama aynı zamanda demir leblebi gibi kelimeleri de pamuklara sararak kullanan bir siyasetçidir. Yine öyle yapmış.

Şu sözler çok anlamlı:

“Diyorsunuz ki 'muğlak', eğer muğlaklığı konuşacaksak çok muğlaklık var konuşacağımız. Yani ilişkiler açısından, pozisyon alma açısından, risk alma açısından, o konforlu alanı terk etmeyip o steril pozisyonda kalma açısından muğlaklık. Biz bunları konuşmuyoruz.”

Mahir Ünal konuşmasını AK Parti’li olmaya doğru çekerek ekliyor:

"Eğer bizimle medya üzerinden konuşacaksa, o zaman bizim onu AK Parti’li görmekle ilgili bir endişemiz ortaya çıkar."

İşte orada duralım.

GÜL AK PARTİ ÜYESİ DEĞİL

Dün Ersoy Dede yazdı ve hepimiz öğrendik ki Cumhurbaşkanlığı dönemi bittikten sonra “Görev sürem sona erdiğinde partimde siyasete devam edeceğim” açıklamasında bulunan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gülaradan neredeyse üç yıl geçmesine rağmen AK Parti üyesi olmamış.

Dolayısıyla Mahir Bey’in Sayın Gül'ü “AK Parti’li olarak görmekle ilgili endişe duyma" konusunda geç kaldığını bile söyleyebiliriz.

HANGİ PARTİ?

Sayın Gül anladığım kadarıyla zaten kendini AK Parti’li olarak konumlamıyor.

Ha Cumhurbaşkanlığı görevi bittiğinde “Partimde siyasete devam edeceğim” demesini hatırlatacaksanız şayet, bundan da vazgeçin derim. Çünkü Abdullah Gül’ün kastettiği PARTİ’nin AK Parti olduğundan emin olunması gerekiyor öncelikle.

Yani, bu parti, kuracağı ya da katılacağı bir parti de olabilir.

Ne bileyim, Mustafa Ceceli’nin söylediği şarkıdaki gibi “Hiç istemem ama insan bu/ çıkıveriyor şirazeden/kendine benzemiyor o zaman/ şeytana dönüyor bazen” diyeceğim geliyor.

Demem o ki insan düşünüyor bazen.

 

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN:

Timaş açıklaması; üretim hatası olabilir
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/600014.aspx

Diyanet’in fetva ile imtihanı  
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/600013.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.