Türkiye’den, Trump ve Obama hakkında suç duyurusu

A -
A +
İlk olarak güzelliğiyle gönlümüzü çelen ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert malum basın toplantılarının sonuncusunda “Türkiye DEAŞ’ı bıraktı, PKK’nın peşine düştü” dediğinde “N’oluyor yahu” dedik. Dil sürçmesi miydi? Yoo, üstelik iki kez söyledi aynı şeyi. Demek ki bunlar PYD-YPG’yi “pikeykey” yani PKK olarak görüyorlardı.
Hangi dağda kurt ölmüştü? Düzelten de olmadı.
Bir iş var bunda derken arkası geldi.
Önceki gün ortaya çıktı. Açık adı Amerikan Merkezî Haberalma Teşkilatı olan CIA resmî internet sitesinin ülke profilleri bölümünde, Suriye’deki örgütlerle ilgili 2018 yılı itibariyle çok çarpıcı bir değişiklik yapıldı. CIA, bu değişiklikle PYD’yi PKK’nın Suriye kanadı olarak tanımladı. Tanım aynen şöyle:
PKK’nın Suriye kolu Suriye Kürtleri Demokratik Birliği Partisi’ni (PYD) Salih Müslim yönetiyor; Suriye’deki militanların çoğunluğu, İran, Türkiye ve Irak’tan Kürtlerle Suriye’deki Kürtlerden oluşuyor.”
 
SON İKİ BAŞKAN VE HİLLARY CLİNTON ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANABİLİR
 
Oysa Amerika Birleşik Devletleri ise zaten terör örgütü olarak tanımladığı PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak nitelediği PYD’ye 4500 tır dolusu ağır silah yardımı yaptı. Silah sevkiyatı eski Başkan Barack Obama (Hillary Clinton’ın gayretleriyle) döneminde başladı ve şimdiki Başkan Donald Trump’la devam etti.
CIA sayfasında örgütlerle ilgili yapılan bu son değişiklik, ABD’nin ve son iki başkanının terör örgütlerine silah yardımı yaptığının bir kanıtı olmakta ve her iki başkanla birlikte tüm üst düzey ABD’li yetkililerin uluslararası mahkemelerde yargılanmalarının yolu açılmakta.
Türkiye bu durumu hassasiyetle değerlendirip ABD ve son iki Başkan hakkında uluslararası mahkemelere SUÇ DUYURUSUNDA bulunmalı ve konuyu uluslararası arenaya taşımalı.
Acilen hem de!
 
AFRİN’İN ULUSLARARASI MEŞRUİYETİ DE TESCİLLENDİ
 
Ama şu da bir gerçek ki  Türkiye’nin Afrin operasyonuyla ALENEN ve RESMEN, PKK’nın Suriye’deki kolu olan terör örgütü PYD-YPG’ye karşı mücadele ettiği artık iyice tescillendi. CIA'in PYD'nin terör örgütünün kolu olduğu yolundaki tanımı, operasyonun uluslararası meşruiyetine çok önemli bir KATKI olarak ele alınmalı.

Bundan iyisi Şam’da Kayısı.

Fazla anlamlı oldu ama siz sakın Emevi Camii’nde namaz filan gibi algılamayın. Teşbihte hata olmaz. Sadece bu.

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN:
Şehit ailelerini soyan avukat-polis çetesi   
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/600462.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.