Bank Asya ve birbirini kazıklayan FETÖ’cüler

A -
A +
17-25 Aralık sonrası. FETÖ’nün arkasına CHP’yi, Doğan Medya Grubunu ve HDP’yi alarak tüm gücüyle AK Parti iktidarına yüklendiği sıralar. Her şeye rağmen 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti başarıyla çıktıktan sonra ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru süreç ilerlerken Başbakan Tayyip Erdoğan FETÖ’nün finans ayağı olan Bank Asya’ya dikkat çekmeye başlıyordu.
Aslında Bank Asya’nın krizi çok daha önce başlamış ve çeşitli iş adamları ve holdingler bankadan paralarını çekmişlerdi. Bu yüzden 15 Ocak 2014’te Fetullah Gülen, sürüsünü tasarruflarını Bank Asya’ya yatırmaya çağırmıştı,
Ancak küçük tasarruf sahiplerinin yatırdığı para, çekilen büyük mevduatlar yanında devede kulak kalıyor, banka günden güne eriyordu.
Kriz derinleşince FETÖ büyük iş adamlarına yönelik yeniden himmet adı altında girişimde bulunmaya karar verdi. Fetullah’ın hem sağ kolu ama aynı zamanda CIA bağlantısı ve elindeki arşiv, görüntüler nedeniyle en çok korktuğu kişi olan Mustafa Özcan üstlendi bu işi. Neden o üstlendi birazdan anlatacağım.
 
FETULLAH GÜLEN İLE MUSTAFA ÖZCAN’IN BANK ASYA TAPESİ
 
Aşağıda dökümünü okuyacağınız konuşma(*) ise bu sırada gerçekleşti. İşte “Dinî meselelerin(!) ele alındığı” konuşmanın dökümü. Tam anlamıyla ibretlik.
Mustafa Özcan: Alo
Fetullah Gülen: Efendim
Mustafa Özcan: Efendim, hürmet ederim. Efendim bu Ali beyin (Bank Asya Yönetim Kurulu üyesi Ali Çelik) iş yeriyle alakalı. (Aklınca saklıyor Bank Asya’yı konuştuklarını). Bu büyük müşterilerden birkaç tanesi, yani almış şeylerini. Tabii o bayağı büyük. (Büyük iş adamlarının ve holdinglerin korkudan paralarını çektiklerini ima ediyor.) Bunlar içerisinde belli olmayan Türk Hava Yolları, bir de banka var. Onlar da alırsa biraz zorlanacak gibi görünüyor. (Demek ki paralarını çekmeyenler arasında o dönemin THY’si de varmış. İlginç.) Acaba, biz bu arkadaşlarla beraber olacağız birazdan. Onlardan böyle usturubuyla görüşsek, böyle önde gelen olanları 2001’de olduğu gibi şeylerini (paralarını) yatırmalarını istesek uygun olur mu?
Fetullah Gülen: Ben size demiştim, o elinizdeki şeyler (paralar) olmuyor mu? (Fetullah, şimdiye dek Bank Asya için toplanan ve yatırılan paraların yeterli olup olmadığını soruyor.)
Mustafa Özcan: Onlar küçük kalıyor efendim.
Fetullah Gülen: Öyle mi?
Mustafa Özcan: Evet, bu büyük, bayağı büyük. Böyle, yani bayağı bir arkadaşları da böyle şey yapmadan, yani paniğe maniğe sevk etmeden böyle külli şeyin olması ancak o şeyleri kapatabilir. (Artık buradaki ŞEY sözcüğünün FETÖ dilinde PARA anlamını taşıdığını öğrendik sanırım.)
Fetullah Gülen: Var mı, yolu var mı onun?
Mustafa Özcan: İşte efendim, şu anda bazıları mesela “İhtiyaçtır” deyip kendileri aramış. Ama biz bunu aşarız bir hafta içerisinde, şey olmuş ama fakat şu andaki görüntü mesela Türk Hava Yolları ne yapacak belli değil. Yani büyük, 300 küsur, bir de o bankanın 300 küsur öyle büyük toplu şey yaparlarsa, o şeymiş. Yapma ihtimalleri çok yüksek şu anda, çekme ihtimalleri. (Anlaşılıyor değil mi? THY ile bir büyük bankanın 300’er milyon liralık mevduatlarını çekme ihtimalinden söz ediyor.)
Fetullah Gülen: Evet. Ne yapılabilir?
Mustafa Özcan: Efendim, arkadaşlarla görüşerek, arkadaşlar bu yakın çevrelerini yani şeylerini oraya 2001’de olduğu gibi yatıracaklar.
Fetullah Gülen: Mümkün mü o?
Mustafa Özcan: İşte o daha önceden malumaliniz olduğu üzere yapmıştık zatıalinizin tensibiyle 2001’de.
Fetullah Gülen: İyi. Yapın, yapın. Hiç ahesteler hissetmeden çarçabuk hemen yapın. Çarçabuk.
Mustafa Özcan: Başüstüne efendim.
 
AMAN AHESTELER DUYMASIN
 
Fetullah bu talimatı verirken “Çarçabuk yapın, ahesteler duymasın” diyor. AHESTE kim? Tabii hükûmet. Hükûmeti “AĞIRKANLI, GEÇ İNTİKAL EDEN” anlamında aşağılıyor anlayacağınız. İlginç değil mi?
Gelelim işin Mustafa Özcan cephesine... Aslında Bank Asya’nın asıl sahibi Mustafa Özcan. Konuşmasında da bahsettiği üzere 2001 yılında da bir kriz olduğunda yine Fetullah’ın talimatıyla hem para toplamış, hem de bankayı Erzurum İspir’den Ali Çelik dediği adamına teslim etmişti. Ali Çelik şimdi firari.
Kısaca işin içinde acayip bir hırsızlık ve para kaçırma olayı vardı. Bunun başını da Mustafa Özcan çekiyordu. Fetullah bilmesine biliyordu bu durumu ama elinden bir şey gelmiyordu. Dedim ya korkuyordu Mustafa Özcan’dan.
Gerçek şuydu: Mustafa Özcan, Fetullah’tan icazet alıp yeniden iş adamlarının ümüğüne çökerek Bank Asya’yı değil kendini kurtarmak istiyordu. Çünkü Bank Asya onundu. Mustafa Özcan ve Ali Çelik, FETÖ elebaşından habersiz yurt dışına kaçırdıkları milyarlarca liranın fark edilmesini istemiyorlardı.
Kısaca bu konuşma FETÖ elebaşına ve yakın çevresine inanan aptal sürünün nasıl kazıklandığını göstermenin yanı sıra FETÖ elebaşlarının da nasıl birbirini kazıkladığını ortaya koyuyordu.
.....
(*) Konuşmanın ibretlik linki.
https://www.facebook.com/haber/videos/1820206898023388/
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.