Yurda giriş yaparken yakalanan FETÖ’cü neden çok önemli?

A -
A +
Bu isim, FETÖ’nün Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz mali müşaviri, daha doğru bir ifadeyle finansal mutemedi Alaattin Çetinkurt’tan başkası değil.
İlginçtir, medyamızda Alaattin Çetinkurt’un yakalanması hiç ilgi görmedi. Bilgiyi bana aktaran Ümit Akdemir, hayretle “Bu umursamazlık açıkçası beni ürkütüyor, çünkü 2019 seçimlerine ilişkin öyle büyük hesap var ki ortada, insanın aklı durur” diyor. İşin garibi, Ümit’e göre FETÖ’nün firari ismi Alaattin Çetinkurt’un pervasızca yeniden ülkeye giriş yapmasının, FETÖ’nün onun ayarındaki adamlarının, yani bölge ağabeylerinin, finansal mutemetlerinin de Türkiye’ye girdiklerini ya da hazırlık yaptıklarını ortaya koyuyor. Şimdi konuyu Alaattin Çetinkurt’un yakalanmasının neden önemli olduğunu daha net açıklayalım ama önce şu bilgileri sizlerle paylaşalım: Bunun için Fetullah denen terör elebaşının konuşmalarını ve FETÖ’cülerin kendi aralarındaki tartışmalarını, mail ortamlarındaki yazışmalarını iyi izlemek gerek. Fetullah ve emrindeki FETÖ, Batı’nın ve CIA benzeri istihbarat örgütlerinin talimatıyla darbe girişimiyle yıkamadıkları AK Parti hükûmetini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı devirmek için bu sefer 2019’a yönelik olarak hummalı bir faaliyet içine girdi. Dikkat edin, Fetullah Gülen son günlerde sık sık şu cümleyi kurmaya başladı: “Bu sefer meşru yoldan geleceğiz.” Peki, FETÖ’nün 2019 seçimlerine yönelik plânı nasıl işleyecek? İşte FETÖ’nün yurda giriş yaparken yakalanan finansal mutemedi Alaattin Çetinkurt’a verilen görev bu planın teyidi. Size şaşırtıcı gelecek ama FETÖ, 2019 seçimleri için 25-30 milyar dolarlarla ifade edilen büyük bir para ayırdı. Amaç şu: 1-Bazı partilere 2019 seçimlerine şimdiden hazırlanmaları için finansman sağlamak. Bu partilerin hangileri olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz.2-Toplumu yönlendirici ve etkileyici insanları tek tek satın almak, kripto pozisyonundaki medyasını aktifleştirmek, bazı önemli kişileri futbolcu transfer eder gibi satın almak ve yine kripto isimlere televizyon istasyonları kurdurmak. Ümit Akdemir 20 adet TV kanalının gizlice satın alındığını söylüyor. Kısaca çok büyük bir para girdisi sağlanacak Türkiye’ye. Yurt dışında FETÖ ile ilişkisi tespit edilmemiş kripto elemanlar Türkiye’ye yatırım bahanesiyle paravan şirketler kurarak girecekler. Sözünü ettiğimiz milyar dolarlar da onlar vasıtasıyla girip, örgütün çok güvendiği finansal mutemetlere teslim edilecek ve paraların dağıtım koordinasyonunu bu elemanlar yapacak. İşte yurda giriş yapan FETÖ’cü Alaattin Çetinkurt’un yakalanması Fetullah’ın planının doğruluğunu kanıtladı. Ümit Akdemir’in tahminlerine göre Alaattin Çetinkurt eğer giriş yaptıysa onun gibi pek çok bölge abisi ve kripto eleman da gelmiş olabilir. ABD Dışişleri Bakanlığı’na 15 Temmuz darbe girişimini bile sempatiyle karşılayacak kadar “demokrat” olan Mike Pompeo gibi bir ismin gelmesi FETÖ’cülerin yüzünü güldürmüş durumda. Kısaca kaos planlarına ve para akışına dikkat!..  
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
 
Kılıçdaroğlu’nun “Gizli İttifak” modeli
Sarı taksi tartışmasında çözüm  
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.