Cumhurbaşkanı’nın Çerkeslerle buluşması ve bir açıklama

A -
A +
Geçen Perşembe günü Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun(Kaffed), Cumhurbaşkanı ile Çerkeslerin buluşmasına yönelik hesaplarını ortaya dökünce kıyamet koptu. Seceresini ve kimlerle iş tuttuğunu çok iyi bildiğim bu dernekler topluluğunun CHP'nin bir kısmı ve HDP ile bağlarını ortaya koymam onları pek kızdırmış. “Suç mu bu?” diye soruyorlar? Değil. O zaman neden ağzınızı bozuyorsunuz. Yazdıklarım provokasyonmuş, haysiyetsizlikmiş.
Terbiyesizce kaleme aldıkları ve her türlü yalana başvurdukları açıklamalarında şöyle bir ibare de var:
"..zaten geçmişi ile kendini itibarsızlaştırmış olan yazar”
Soruyorum.
Geçmişimde beni itibarsızlaştıracak ne yapmışım ben?
Neye dayanarak böyle bir cümle kurabiliyor bu çapsız yaratıklar sizce?
Ben size söyleyeyim.
Sebebi, benim eskiden SOLCU olduğum halde bugün nasıl olup da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediğimi düşünüp nefret etmeleri. O halde itibarsızlaşmış sayılıyorum onların gözünde.
İyi de ben itibarsızlaşmışsam, benim desteklediğim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aynı sahneyi paylaşmak için takla üstünü takla atıyorsunuz?
Ama bir yandan da CHP ile iş tutup kazık atma çabanız boşa çıktı öyle değil mi?
FENERSİZ YAKALANDILAR
Peki ben ne yazdım?
1- Cumhurbaşkanının Çerkeslerle buluşması projesine binbir naz ve niyazla katıldıklarını.
2-Konuşmacı bizden olursa katılırız dayatmasında bulunduklarını.
3-Bir yandan da yandaşı oldukları CHP ile Cumhurbaşkanı’nın Çerkeslerle buluşmasından hemen önce tıpkı Roman toplantısında olduğu gibi Çerkes Çalıştayı düzenleme hazırlığı içinde olduklarını.
4-CHP, İyi Parti ve HDP ile iş tuttuklarını.
5-Yönetim kurulunda HDP'den milletvekili adayı olan bir ismin bulunduğunu.
Yazmadığımı da söyleyeyim. Diğer derneklerin Kaffed’in bu dayatmasına itiraz ederek Samsun’un çok sevilen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın o gün konuşmacı olarak Çerkesleri temsilen konuşma yapmasını önerdikleri ama Kaffed’in bunu da yakışıksız sözlerle reddettiğini de biliyorum.
CHP İLE İŞ TUTUP ENTRİKA ÇEVİRMEK
Yalan mı tüm bunlar?
Değil. Dahası bunların üyeleri ve yöneticileri 7 Haziran seçimlerinden önce HDP’ye oy vereceklerini bangır bangır bağırarak açıklamadılar mı?
Böyle bir yönetim trollük potansiyeli barındırmıyor mu? Bu benim fikrim ve Cumhurbaşkanı ile Çerkeslerin buluşmasında bir risk oluşturmakta.
Sözlerim gayet net. Sonuçta bizatihi kendisi trol olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu bir partiyle al takke ver külah işbirliği yapmaktalar.
Bu yazıyı TEK KOŞULLA yazmayabilirdim.
Eğer CHP 5 Mayıs’ta yapacağı bu Çerkes Çalıştayı diye adlandırdığı seçim propagandası toplantısı için Kaffed dışındaki diğer Çerkes derneklerini de ideolojik bir ayrıma tabi tutmadan davet etseydi ve onlarla da işbirliği yoluna gitseydi. Tabii Kaffed de onlardan böyle bir talepte bulunsaydı.
Mümkün değil bu biliyorum. Onlar kendilerinin yapmayacağını karşındakilerden isteyecek kadar yüzsüz.
Bu arada Kaffed Kayseri derneği yöneticileri kendilerinin HDP ile zinhar ilişkilerinin olmadığını söylüyorlarmış.
Ne güzel. En azından bu ülkede Çerkeslerin PKK terör örgütünün siyasal uzantısı HDP ile iş tutmasının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu biliyorlar.
ASIL SORUMLULAR SİZİ MUHATAP ALANLAR
Beni haysiyetsizlikle suçlayan, aslında haysiyet celladı olan Kaffed’in kifayetsiz kibir abidelerine sözüm şu:
Çerkesler için konser ve yılbaşı balosu düzenlemekten başka hiçbir halt yapmayanlar, yapılan her olumlu girişime takoz olmaktan başka işe yaramayanlar, üç-beş uyduruk konferans ve toplantıyla iş yaptığını sananlar, Çerkes sürgününü anma günü olan 21 Mayıs’ta lüks otellerin rooflarında alkol tüketimine katkı sağlayanlar; hakkınızda yazılacak o kadar çok şey var ki. Ama değmezsiniz. Herkes hakkında dedikodu yapıp entrika peşinde koşan zavallılarsınız. Başkalarının geçmişini sorgularken kendi kirli geçmişinizin hesabını veremeyenlersiniz.
Sizin ahlakınızı da biliyorum ben.
Soçi olimpiyatlarında aldıkları üç beş tuvalet inşaatı karşılığında atalarımızın katledildiği toprakların üzerinde tepinen ve o mezarları talan eden müteahhit yöneticilerin görev yaptığı bir derneğin elemanlarısınız.
Size yazık demek bile fazla. İş tuttuğunuz CHP bu ülkede Çerkes asimilasyonunun bir numaralı müsebbibi.
Yüzünüz kızarmadan konuşup yazıyorsunuz.
Asıl sorumlular sizin gibileri adam sanıp, muhatap alanlar ve devlet kurumlarının toplantılarına davet edenler. Üstelik diğer Çerkes federasyonlarını gözardı edip küstürerek.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
 
Bu acıklı sırıtışın sebebi teşhir hastalığı
Uğur Dündar’a soru: Mediha Olgun’u tanıyor mu?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.