​Dediğim çıktı, CHP, HDP ve İP’in kuyruğuna takılmışlar

A -
A +
Söylüyorum hep ama sakalımız yok kimseye laf dinletemiyoruz. Bazen garip nedenlerle düzgün giden işler bozulabiliyor. Sonra da bu karışıklıktan istifade etmek isteyenler türüyor etrafta.
Hatırlayacaksınız belki, geçen yıl 16 Kasım tarihinde(*) Çerkeslerin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Külliye’de buluşmasıyla ilgili Kayserili Çerkes iş adamı Oğuz Berk ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’nun bir çalışma yürüttüğünü yazmıştım.
Ancak bu çalışma başlar başlamaz kesintiye uğratıldı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis kendi seçim bölgesindeki Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) şubesi ile irtibattaymış. O Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile konuşmuş, sonra devreye diğer Çerkes milletvekilleri Murat Baybatur (Manisa), Murat Alpaslan (Ankara) ile Ahmet Sani Ceylan (Çorum) girmişlerdi.
Çerkes Federasyonu, Dostluk Kulüpleri (Çerkes iş adamları), Birleşik Kafkas Konseyi, Çerkes Hakları İnisiyatifi, KAFFED gibi kuruluşların da Bakan Özhaseki tarafından toplantılara dâhil edilmişti.
Buradaki amaç çok geniş mutabakatla ve kitlesellikle katılım diye belirlenmişti ama kaotik bir durum ortaya çıkmıştı.
Günler süren tartışmaların sonunda en çok çığırtkanlık yapıp “Ben en kalabalık üyeye sahibim” palavrasını sıkan KAFFED Başkanı Yaşar Aslankaya dediğini kabul ettirmiş ve Cumhurbaşkanı ile Çerkeslerin kucaklaşması gecesinde hepsini temsilen sahnede bulunarak konuşma yapmayı kabul ettirmişti. Bunu duyar duymaz Bakan Özhaseki’yi aradım, kaygılarımı dile getirdim. KAFFED adlı federasyonun CHP ile yakın ilişki içinde olduğunu ve orada bir nahoş hadise yaşanabileceğini söyledim ama Sayın Özhaseki bunu ihtimal dışı bulup üzerinde durmadı.
Ama fazla beklememe gerek kalmadı. Kendilerini çabuk ele verdiler. Birkaç gün geçmeden KAFFED adlı kuruluşun Cumhurbaşkanı ile buluşmadan önce CHP ile Çerkes Çalıştayı düzenleme hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.
Bu federasyonun genel merkez yöneticisi Metin Kılıç HDP’den milletvekili adayı olmuş bir isimdi.
Tüm bunları yazınca tabii iş bozuldu, toplantı iptal edildi.(**)
Bunun üzerine Kaffed yöneticileri ve üyeleri bana sosyal medyadan ağza alınmayacak hakaretler ettiler.
Geçen gün de hakkımda gazetemizin avukatı Kadir Bey'i bile şaşkınlığa uğratan suç duyurusunda bulundular.
Halkı “Kin ve düşmanlığa tahrik”ten yargılanmamı istiyorlar.
Gerekçeleri ne peki?
Kendilerini siyasetle ilişkili gösterdiğim içinmiş bu suç duyurusu. Bunu da şöyle açıklıyor avukatı:
“Müvekkil dernek ve bağlı olduğu federasyon, ülkemizdeki binlerce Çerkes’in üye olduğu bir kuruluştur. Tüzüğü gereği içinde toplumun her kesiminden üyeyi barındırması nedeniyle müvekkil derneğin bir siyasi örgütü ya da bir siyasi partiyi desteklemesi mümkün değildir.”
Bu suç duyurusu öylesine gülünç ki sözün bittiği yerde duruyor.
Burada es veriyor ve tüm okurlarımdan özel bir ricada bulunuyorum:
Ben bir Çerkes’im. Çerkesler yukarıda sözünü ettiğim canlılardan ibaret değil. Genelde, akıllı, kültürlü ve zeki insanlardır. Tüm halkların içinde böyleleri vardır, lütfen genele teşmil etmeyin.
Devam.
Şimdi bu adamların siyasetle ve bir siyasi partiyi desteklemekle işi yokmuş öyle mi?
Hemen şu fotoğraflara bakalım o vakit(**):
 
​Dediğim çıktı, CHP, HDP ve İP’in kuyruğuna takılmışlar
​Dediğim çıktı, CHP, HDP ve İP’in kuyruğuna takılmışlar
 
Akşener’e tam destek veren kişi kim biliyor musunuz?
Cumhurbaşkanımızın Çerkeslerle buluşmasında sahneye çıkması kararlaştırılan kişi; yani KAFFED Başkanı Yaşar Arslankaya.
Sadece o kadar değil. Aşağıdaki fotoğrafa bakın:
 
​Dediğim çıktı, CHP, HDP ve İP’in kuyruğuna takılmışlar
Bu da Hasan Seymen. KAFFED adlı federasyonun geçen dönemdeki Genel Sekreteri olur kendisi ve şimdi İP’ten milletvekili adayı. Yanına KAFFED’in diğer yöneticilerini almış İP merkezinde poz vermiş.
Derneklere siyaset sokmayın diyen bunlar mıydı?
Yanında da bir zamanlar Başbakanlık’ta uzman olarak çalışan ve atılan Ömer Atalar var.
Şimdi “Bizi siyasi partilerle ilişkilendiremezsin” diye hakkımda dünyanın en tuhaf suç duyurusunda bulunan bu derneğin yaptıklarını görünce Külliye’de ne büyük badire atlatıldığını daha iyi anlıyor, “İyi ki bu yazıyı yazmışım” diyorum tekrar.
Çerkesler Türkiye’de HDP, CHP ve İP’le al takke ver külah ilişki içindeki KAFFED adlı bu örgütün yolundan gitmeyecek kadar akıllı. Zaten kendilerini ifade eden başta Çerkes Federasyonu olmak üzere pek çok dernek ve vakıf var.
ÖNERİM ŞU:
Bu ülkede vatanına milletine, toprağına, kültürüne ve değerlerine bağlı tüm Çerkesler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile buluşmak ve kucaklaşmak istiyor. Bunun organizasyonu çok kolay. Yeter ki konu ehil ellere verilsin ve kotarılsın.
Dün 21 Mayıstı.
Çerkeslerin 1864’te başlayan sürgünlerinin ve yaşadıkları katliamların yıl dönümüydü.
Bu acıyı bir kez daha paylaşıyor ve milletimizin böylesi bir felaketi tekrar yaşamaması, ülkemizdeki huzura katkıda bulunarak etnik aidiyetini kaybetmeden, kültürü ve dili yok olmadan yaşaması için dua ediyorum.
.....
(*) https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/599316.aspx
(**) https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/601691.aspx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.