Macron’un "gay" olması neyi değiştirir ki?

A -
A +
Le Point adlı derginin önceki günkü iğrenç ve ahlaksızca kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diktatör olarak tanımlanması oradaki Türk kamuoyunu korkutmaya yönelik. Bir başka faktör ise Batı kamuoyunu Erdoğan’a yönelik olası operasyonlara fikren ve zihnen hazırlamak. Çünkü Batı medyası vatandaşlarını embesil yerine koyarak yayın yapıyor ve çoğu kez de haksız çıkmıyor.
Derginin seviyesizliğini konuştuğum bir arkadaşım çok öfkeliydi ve bir ara “Cumhurbaşkanı 'gay' olan ülkeden ne hayır gelir ki” deyiverdi.
Mesele bu kadar basit miydi? Macron gay, o hâlde her türlü melaneti bekleyebiliriz, öyle mi?
Peki, onu oraya getiren ve ilk çıkıntılıklarını “Ekmek-mama-ç.k-sopa” yöntemiyle törpüleyip hizaya sokan uluslararası sistemi nereye koyacağız?
Biliyorsunuz Emmanuel Macron, Donald Trump karşıtı küresel güçler tarafından Cumhurbaşkanı yapıldı. Âdeta piyangodan çıktı. Ama Trump’ın arkasındaki Pentagon ve silah tekelleri baskın çıkınca diğerleri bu güce biat etmek zorunda kaldı. Şöyle netleştireyim. İlk zamanlarda Trump ile ayrı telden çalan İngiltere Başbakan’ı Theresa May’in ani değişimi gelişmeleri anlatan mühim bir gösterge. Macron bu değişime çabuk ayak uyduramayınca birkaç DEAŞ bombalamasıyla terbiye edildi. Trump’ın bombalamalar ile ilgili konuşup Fransızlarla nasıl alay ettiğini hatırlayın.
Macron şimdi kulak memesi dâhil her türlü kıvama geldi. Trump ile artık sıkı iki dostlar. Arkadaşıma da gönderdim, Trump ile Macron’un çeşitli buluşmalarındaki elleşip öpüşmeleri ağır çekim tekniği de kullanılarak klip yapılmış. Müthiş eğlenceli. Klibin kapağı ise bir jenerasyonun rüyalarına giren Emmanuelle filminin afişi var. Tabii Macron’a ve Trump’a uyarlanmış. Fonda da filmin çok ünlü soundtrack’i Emmanuelle şarkısı.
İzleyin eğleneceksiniz.
Sonunda anlayacaksınız “Evet Macron bir 'gay' ama şu anda dünyanın başına bela olan Trump gibi bir partneri var.”
Üstelik Pierre Bachelet’nin söylediği şarkıdaki şu cümle her şeyi izah eder:
“Çok uzun bir yolculuktur aşk/akıllı olmak için.”
Kısaca bu partnerlik kolay bitmez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.