Ofsayt

A -
A +
Ofsayt… Hani şu kadınların katiyen anlamadığı iddia edilen şey. Neymiş sözlükte; Futbolda kaleye hücum yapan takımın oyuncularından birinin, topla oynandığı anda karşı takımın kale çizgisine toptan ve karşı takımın sondan ikinci oyuncusundan daha yakın bulunması durumu. Bir kadına ofsaytı anlatacağıma havuz problemi çözerim daha iyi diye hayıflananlar, izah ederken sinirden ağlayanlar, “sen git bi çay doldur” diye atlatanlar… Ay sanki kendileri pek iyi anlıyorlar. Ondan maç sonrası programlarca, saatlerce aynı pozisyonu ağır çekim tekraar tekraaar izliyorlar. Her tür çetrefil dutuma, ilişkiye, hatta erkeklerin gizlediklerine sakladıklarına bile akıl erdiren kadın bunu mu anlayamayacak? Anlatamıyorlar da ondan. Hazır yılbaşı indirimi var; düşünün yarı fiyatına inmiş o harika çantayı almak için mağazaya girdiniz. Sadece bir tane kalmış, o da kasanın (kale) hemen yanında. Ve fakat, bu çantanın tek taliplisi siz değilsiniz!
Çantayı gözüne kestiren diğer bir müşteri (rakip oyuncu) de sizin hemen yanınızda bitiveriyor. İkiniz de durumun farkındasınız ve hızla kasaya (kaleye) yöneliyorsunuz.
Tam o esnada; biraz önce ayakkabı aldığınız mağazada ödemeyi yaptıktan hemen sonra çalan cebinizi cevaplamak için cüzdanınızı çantanıza koymadan arkadaşınıza verdiğinizi ve onda unuttuğunuzu fark ediyorsunuz!
Bir yandan kasaya doğru koşarken diğer yandan da elinizi havaya kaldırarak arkanızda kalan arkadaşınızdan cüzdanı (topu) istiyorsunuz… Öyle bir durumdasınız ki; rakibinizin gerisinde kalırsanız kasaya daha uzak kalacağınız için avantajınızı kaybedeceksiniz ama eğer arkaya geçmezseniz arkadaşınızdan uzak kalıyorsunuz ve arkadasınız da o kalabalıkta size cüzdanınızı fırlatamıyor, her şey bir an meselesi…
Bu durumda yapmanız gereken rakibinizin arkasına geçip cüzdanı (topu) almanız ve cüzdanı ele geçirir geçirmez rakibinizi geçmeye çalışmanız. İste ofsayt bu. Top sana atıldığı anda kaleye rakibinden daha yakın olamazsın.
Veya daha özet ve net bir anlatımla; bak hayatım alışveriştesin, kasada on kişilik bir kuyruğun en sonundasın. Arkana henüz geçen bayan (terbiyesiz) elindeki poşetleri en ön sırada duran bayana verirse işte bu ofsayttır… Olay bitmiştir, dağılın…   Ninem diyor ki; Yenik pehlivan, oyuna doymaz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.