İyi pazarlar…

A -
A +
Dağıtırım! Dağıtırım, onu alır buraya atarım, yığınların altına dalarım, karışırır yüzeye çıkarım. Burası Pazar. Semt pazarı. Severim ben pazarları ve orada yaşananları. Geçen yine pazara çıktım; pazarcının “Bağğyaaaan, siz gerçek mi siniiiz?” iltifatına bön bön baktım; ardından gelen çamaşır lastiği satıcısının ısrarından sıkıldım. “Ne yapacağım ben çamaşır ipini yahu?!” diye sorayazdım; “Ablam bu ne sinir yeaa? Hiç olmadı kocanı boğarsın!” cevabını aldım. Hakikaten efsaneler… Değme mizahçılar, edebiyatçılar ellerine su dökemez. Hadi beraber pazara gidelim ve yurdum girişimcilerinin harika satış stratejilerini, takdire şayan pazarlama yeteneklerini beraber inceleyelim;   Sebze meyve   Gel abla gel! limona bak suyunu sık çamaşır yıka. Dedikodu yapma teyzem al yaprağı sarma yap. Uyuma! doldur dolmanı hanım abla!.. Geeel ablacım bu elmayı yiyen 1 haftaya manken!!! Aldım beşe, sattım beşe, ben de şaştım bu işe!
Ye baklayı at taklayı.
Abi limona bak, gel altına duş al.
Marullar şahane, bulmayalım bahane! Sibel Can dumateziii bunlar... tııaaaş... tıaaaaaşş! 5 tane alana kaynanasız koca! Ye inciri kır zincirleri. Al bu kirazdan kalmaz birazdan… Abla geeeeeellll.
Al abla al abla al abla, alamazsan çal abla!
Hoppala yavrum yaz geldi, pazara kiraz geldiii, 2 kilo darttım, aplama az geldiiiiii.
Fiyatlar düştü abla yerde arama gel gel. Ayşe Fatma Feride, sen de kalma geride... Bunları kaynanam gönderdi, sat da kızıma iyi bak dedi. Şeftaliler Bursa, adam olur okursa! Anne paranı damada yedirme geeeeyel. At duvara kaç kenara ablaaaa kaya domates bunlar. Keriziniz geldi aplaaaaaaaa, geeeal geeeal. Acımayın kaynananızın oğlunun parasına, harcayın doya doyaaaaa, gel aplaaaa gelll pırasanın hası burdaaaaa. Manken gibi yumurtalaaar. Mandalina limon burdan mal aldı Alen Delon... Pazara mı geldik nazaramıııııı; işler kesat daha siftah yapılmadııığğğ...   Kıyafet bölümü  
Çakma marka ürünleri satan pazarcı abimizden geliyor; “Beş ay Paris’te kaldım, ben böyle şey görmedim.. Al, karıştıırrrrrr!”
Dedikodusu yapılan tezgâh buu!
Aycan, Nurcan, Sevcan işte geldi badici amcannn! Klimalı montlar bunlaaaar. Geeall... geaalll... Sibel Can da burdan aldı beş lira borcu kaldı... Kazaklar merserize, ay kız gelsenizeee! Elin oğlu değil mi yiyin kocalarınızın parasını! Fatmagül almadı, başına gelmeyen kalmadı…
Kızzz bakmadan geçme, Ayşe’de görüp küsme.
Hülya Avşar Paris diyor ama gelip her şeyi benden alıyor.
Gel apla gel almak mecburi değil tezgâh kalabalık güzüksün geeeell!!! Genç kızların rüyalarını süsleyen çoraplar bunlaaar! Çirkin kızlara bedavaaaa! Çakma sarışına yüzde elli indirim. Satamazsam yakarıaamm!! Seçç karıştııır, kaaafayı çalıştıııııır. Kız Fatoş, bunlar çok hoş, koş koş koooş! Ama en beğendiğim; uzun süre seçip karıştıran, alıcı olmadığı anlaşılan ve dahi tezgâhı kapattığı kanatine varılan müşterilere söylenen; “bakanlar çekilsin milletvekilleri gelecek!” Hepinize iyi pazarlar...   Ninem diyor ki; Gammaz olmasa tilki pazarda gezer.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.