Zoruna mı gitti cici?

A -
A +
Netimdir ben, hatta kimi zaman haddinden fazla. Lafı eveleyip gevelemem, dolap çevirmem, sohbeti, işi, meseleleri uzatmam; bam bam bam! Gel gelelim gönüllü askerlik başvurumu uzattıkça uzattılar malum cenahlar. Amanın bir yorumlar, bir mesajlar, bir hakaretler, bir tehditler… İt ürür kervan yürür deyu muhatap bile almadım. Lakin kıyıdan, köşeden doz aşılınca…  Inıı nı nııııııııııı, vua vuaa vuaaa... Aksiyon filmlerinde dövüşmemeye yemin etmiş boksörün çileden çıkmadan önce fırlattığı bakışını attım… ve yazmaya başladım; “Ünlü olmanın peşinde”; Ay ben gül gül… Cicim, tüm Orta Doğu ve Balkanlar bana hayran, ben vatana kurban! Ne dizileri, ne filmleri, abartsam Al Pacino'yla başrol teklifini bile "selektör yapan otomobil tersler" gibi reddetmişim, sen daha nerelerdesin… “Prim yapmak, gazete değiştirmek, müşavirlik kapmak istiyor”; Kişi kendinden bilir işi. Tam bir kifayetsiz muhteris söylemi. İşimden de, yerimden de, ailemden de memnunum. On sekiz yıldır… “Gönderin cepheye bakalım gidecekler mi?"; Gidecek, gidecekler. Emin ol ve rahat ol bu soruyu soran klavye delikanlılarından daha mert, daha vatanperverler! Diyelim ki B12 eksikliği var; Nene Hatunları, Şerife Bacıları hatırlamadınız. E balık hafıza, 15 Temmuz’da silahsız hâlde tank üzerine yürüyen, kurşunlara göğüs geren, canını hiçe sayan, şehit olan kadın kahramanları ne çabuk unuttunuz? Bu Kurtuluş Savaşı değil, size ihtiyaç yok; Sağol cınııım, aydınlandım. Savaş devletlerle olur, terörle de mücadele. Evet kadınlara ihtiyaç yok, olursa buradayız diyoruz. Evet bu Kurtuluş Savaşı değil, yine yeniden bir Kurtuluş Savaşı zemini oluşturulmasına mahal vermeyeceğimizi belirtiyoruz! Hainin cahilini vuruyorsun, ses okumuşundan geliyor yauvv!  “Acaba bir kadın olarak iyi silah kullanma ihtiyacını neden duymuş”; Nasıl cinsiyetçi bir yaklaşımdır bu! Hiç yakışıyor mu? Dişiliğini silah olarak kullanan kadınlara alışkın bünyelere garip gelebilir lakin ‘kızlar bebekle oynar, oğlanlar araba silahla’ diye büyütülmedim ben! Milletine büyük hizmetler vermiş, eserler bırakmış; vatansever, inançlı bir ilim-bilim adamı yetiştirdi beni! İronik… Eğitimli/eğitimsiz cahiller cehaletlerinden gocunmazken benden bildiklerimin hesabı mı soruluyor?!.. Sakıncası yoksa; laf da, kalorifer tesisatı döşeyebiliyorum. Piyano da çalarım, beton da sularım, marangozluk da yaparım. Çorap örmeyi… Kuyu açmayı… Ölü yıkamayı da biliyorum... Siz de gönüllü askerlik için başvuruda bulunun, Cv’nizi ‘iyi silah kullanır’ yazmadan doldurun…
Tüm bu tepkiler benim başvurumdan ziyade; vatanı için silah altına girmekten kaçınmayacak kadar cesur, milleti ve devleti için seve seve canını vermeye hazır milyonlarca "vatanseverden" duyulan endişe ve korkunun açık edilişi. Diyeceğim o ki; Vatanseverlerden korkmayın… Onlar namluları, bu milletin mukaddesatını ve kutsallarını çiğnemeye kalkan gafillere, bu millete ihanet edenlere karşı doğrultur sadece.
Vatanınıza, milletinize ve devletinize bağlıysanız, vatanseverlerden korkmayınız!..
  Ninem diyor ki; Aklına her geleni işleme, her ağacı taşlama...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.