Nem çok nem

A -
A +
Bu kış pek kar yağmadı, yaz fena geçecek dendi, küresel ısınma sebep gösterildi, ‘yağmur sel dolu geliyor dikkat’ alarmı verildi falan derken evet sonunda sıcaklar geldiii... Ama ne sıcak, höfff... essmiyor... Hele de tatile, yaylaya, sayfiyeye gitmediyseniz nasıl bunaltıyor anlatamam. Bakınız anlatamadım... Kafayı koruyun, ne demiş atalarımız; “Ayağını sıcak tut, başını serin; gönlünü ferah tut, düşünme derin” Kafa mühim dedim ve kalktım deve bayıltan sıcaklarına karşı ilaç üreten Prof. Dr. Ferah Serinlettin'e gittim. Yıllardır kutuplarda yaşayan ünlü hekim piyasaya sunduğu son formülasyon ilaçları tanıttı;
Yaşpirin: Aşırı nemle birlikte beyninde bir çocuk "Buuuz gibi soğuk sudan içeeeğnn" diye bağırır ve sen bir türlü o veledi yakalayamazsın ya!.. Hah, bu gibi halüsinasyonlara birebirdir. Sıcaktan sünmüş beyni toparlar. Fayans, mermer gibi soğuk yerlere yapışıp kalma mideyi falan bozar... Onun için, Yaşpirin için. Bardağa koyun, buzlukta soğutun, arada gidin gelin yanlışlıkla üzerinize dökün. Ooh disko disko. Fazladan 19 litrelik damacana su gücünde ferahlık sağlayacaktır.
Ayoll-Hot pomad: “Oyh, ayoll piştim!..” teyzelerine ürettik biz bunu. “Termometre Çubuğu” tipi hastalar, sıcaklık artışıyla birlikte dereceli olarak bağır, çene, burun, tüm kafadan kızarır. En pancarımsı bölge, civanın kırmızı göstergecinin durduğu noktadır. Tam oraya sürünüz. Söğüt gölgesi etkisi oluşturacak, ortamdaki klima üfürgeçlerinin yönünü size döndürecektir.
Yeller misin Ampul: Ha babam gömleğin, tişörtün içine üfleyip duranlara sinirimden çıkardım bu ilacı! Tok karnına kullanılır. Beyin buharlaşma sınırındaysa damar yoluyla uygulanır. Komşudan kaçak split klima hattı çekmişten serin olursunuz. Yelleri bulur, pazeler. Tek yan etkisi, hafif uyuşukluktur. Basık tavanlı kebapçı vantilatörü gibi yavaş hareket edebilirsiniz ki dert değil kanımca. Minibüs, otobüs ve asansör gibi dar mekânlardaki ter kokularını, "Dayı yaslanma bak terledik, dalacam şimdi” diyaloglarını duymazsınız.
Delir-messin 1 mg: Klimayı nüfusuna geçirmek isteyenler, “Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası”nı ararken Macaristan sınırında yitip gidenler, Baltık kıyılarına göç hayaliyle tarlayı satanlar, "Birileri suratıma fön makinesi tutuyor" diye şizofrene karanlar... Endişeye mahal yok. Bir tablet Delir-messin alın, uzanın... Güneş burnunuza burnunuza girse de, soğuk hava deposundaki bir Amasya elması olduğunuzu düşünün... Sıcak yüzünden erimeyeceğinize olan inancınızı güçlü tutun! Buharlaşsanız kaç metreküp yer tutacaksınız ki? Aman der, sağlıklı ferah günler dilerim...
 
 
Ni­nem diyor ki: Sineğin balı, tembelin malı olmaz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.