Bakış açısı

A -
A +
Ne anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... Henüz yeni evlenmiş bir gelin, evde hiç iş yapmaz bütün gün otururmuş. E hâliyle kaynana ve kayınpeder de bu durumdan şikâyetçiymiş. Bir gün aralarında anlaşmışlar;  "Yarın evi temizleme konusunda gelinin önünde tartışalım, belki utanır kalkıp temizler" demişler. Ertesi gün başlar kaynana ve kayınpeder "yok sen süpüreceksin yok ben süpürecektim" diye tartışmaya. Gelin de hiç istifini bozmaz ve pişkin pişkin şöyle der; “Aaaa!!! Ne ayıp şey!.. Ne var bunda kavga edecek... Bir gün biriniz, bir gün biriniz süpürün!...”
Ne yaparsan yap, yaptıkların karşındakinin görmek istediği kadardır...
New York'ta küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden kurtaran ve hayvanı boğan iri yarı delikanlının yanına koşan gazete muhabiri sormuş:
- Kahraman Amerikalı, çocuğun hayatını kurtardı, diye yazabilir miyim? - Ben Amerikalı değil Pakistanlıyım, demiş adam.  Ertesi gün New York Times’da manşet:  "Kökten dinci Pakistanlı, Central Park'ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El-Kaide bağlantısını araştırıyor....”   Ninem diyor ki; Düşman gözü perdeli olur
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.