Gençliği olmayan bir davanın, geleceği yoktur

A -
A +
Ey genç kardeşim! Her yaptığın işin, en mükemmelini ve en iyisini yapmalısın. Sen (Çalışkan olan, Allahın sevgilisidir) diyen bir Peygamberin ümmetisin!
 
Genç evlâtlarımıza altın öğütler -4-
Sevgili Gençler! Sizler, bu milletin ve bu devletin geleceğinin tek ümidisiniz. Bu ülkenin, en kıymetli varlığı sizlersiniz. Sizler bozulursanız, millî ve manevî değerlerinizi kaybederseniz, ilim ve güzel ahlâk ile mücehhez/süslenmiş bir vatandaş olarak yetişmezseniz istikbâlimiz karanlıktır. Gençliği  olmayan bir davanın, geleceği de yoktur.   
Ey genç kardeşim! Her yaptığın işin, en mükemmelini ve en iyisini yapmalısın. Sen (Çalışkan olan, Allahın sevgilisidir) diyen bir Peygamberin ümmetisin! Bu yolda, senin ilk büyük düşmanın tembelliktir. Tembelliğin adı havâiliktir, bir adı gevşeklik, bir adı uyuşukluk, keyfine düşkünlüktür. Sakın, bu günün işini yarına bırakma. Derslerine çalışmak ve imtihanlara hazırlanmak için son günü bekleme. Çalışmak için müsait yer ve zaman arama.
Ey temiz gençler! Dinsiz ve ahlâksız kimseleri asla arkadaşlar edinmeyiniz. Bütün fenâlıkların başı, kötü arkadaştır. Asil ve temiz aile çocuklarından dostlar ve arkadaşlar seçiniz. (Haramla beslenen haramî/eşkıya olur) demişler. Peygamber Efendimiz buyurdular ki: (Bir kimse, kırk gün helâl lokma yerse, kalbi nurlanır.)
Genç kardeşlerim! Sizler bizim göz bebeğimiz gibi kıymetli olan varlıklarımızsınız. Sakın, bölünmeyiniz ve parçalanmayınız. Dinimizi tam ve  doğru olarak, ecdadımızın yazdığı (İlmihâl) kitaplarından öğreniniz. İslâmın ana caddesi olan (Ehl-i sünnet Yolu)’ndan ayrılmayınız. Bu yol, Eshâb-ı kirâmın ve Osmanlının bize miras bıraktığı doğru ve nurlu yoldur.
İslâmın en büyük düşmanı, Yahudilerle İngilizlerdir. Müslümanları bölmek ve parçalamak için (Şiîlik) ve (Vehhâbîlik) fitnesini bunlar ortaya çıkarmışlardır. Mazlum ve mağdurları koruyan Osmanlı Devletini ortadan kaldıran iç ve dış düşmanlarımız, bugün de Amerika ve bütün Batı dünyası ile iş birliği yaparak, yine Müslümanları bölerek, içi boş, ibadet şuuru bulunmayan, namaz kılmayan, haram ve helal ölçüsü olmayan, sadece sözde Müslüman tipi oluşturmak istiyorlar. (Ilımlı İslâm) adı verdikleri, peygamberi, âlimi ve evliyası olmayan bir din türetmek istiyorlar. Sakın bunlara kanmayın.
Geleceğimizin ümidi olan gençler! Aziz vatanımızın, düşmanlara aldanan birtakım kötü ve çirkin adamlar ve kadrolar yüzünden ne büyük zorluklar, ne büyük darbeler yediğini, ne perişan hâllere düştüğünü, daha dün denecek kadar yakın bir geçmişte hep beraber gördük. Sizler, dinimizi ve aziz vatanımızı korumak için, en kıymetli varlığınız olan tatlı canınızı bu uğurda verebilecek kahramanlar ve yiğitler olursanız, bu vatan bölünmeyecek, bu ezanlar susmayacaktır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.