İşgalcilerin yerli “Musta’rabin”leri...

A -
A +
Kudüs tasarısının BM gündeminde veto edilmesini hakaret sayan ABD'li temsilci Nikki Haley tasarıyı yok sayan 14 ülkeye karşı "ABD halkının sabrı taşıyor" tehditkâr ifadesini kullandı. Oylamadaki bu sonuç, ABD’nin her uygulamasına itaat eden mağdurlar cephesindeki yerli "Musta'rabin"lerin ikna gücünü kaybettiğini gösterir.
Filistinli gençlerle İsrail emniyet güçleri arasında sürekli olarak çatışmaların yaşandığı Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki bir alanda cuma günü yaşanan protestolar sırasında, yüzleri maskeli ve aynen Filistinli eylemciler gibi giyinmiş, Filistinli göstericilerin arasına karışan İsrailli ajanlar bir protestocuyu darp edip tutukladı. Filistinliler "Arap olmuş, Arap gibi davrananlar" anlamına gelen "Musta'rabin" ismini verdikleri bu ajanlara alışmış durumda.
ABD liderliğinde sömürgeci normlarına göre tasarlanan bir dünyada İslam Dünyası kendisine yer bulma kavgasında. Saldırı sadece coğrafyada değil İslam’ı hatırlatan ne varsa iki asırdır saldırı altında. Sömürgeciler, yaptıkları tecavüzleri hiçbir ölçüye vurmaya gerek görmeden tartışma dışı tutuyor. Hindistan, Mısır, Afrika ve Orta Doğu’daki bütün işgallerini mağdurların içindeki yerli "Musta'rabin"leri kullanarak sömürge vatandaşı olmaya alıştırdılar. Sömürgeciliğe karşı çıkan kim varsa “içeriden” linç edildi.
Bunun için müdahalede kullandığı en güçlü operasyon araçları (askerî, ekonomik, kültürel, medya vs.) muhatap ülkelere yerleştirdiği bu yerli “Musta’rabin”lerdir.  
ABD, hedef aldığı ülkeleri altüst ederek diz çöktürmek için içeriden kendine destek verecek kadrolara ihtiyaç duymaktadır. ABD’nin operasyonel araçları dışarıdaki değil içerideki işbirlikçileri için soğuk savaş dönemindeki tehditlerden kendilerine sığınacak liman arayan müttefiklerinde bulmakta zorlanmadı. Nitekim NATO müttefikliği içinde Türkiye’de birçok alana sızmış, o dönem içinde yerli “Musta’rabin”leri Türkiye’nin demokratikleşmesine karşı operasyonel bir araç olarak kullanagelmiştir. Hoşumuza gitmese de, bu sızıntı alanları sadece sivil ve askerî bürokrasi ile sınırlı kalmamış, medya, eğitim ve akademik kadrolarda da “bizim çocuklar” için uygun yerler açılmıştır.
ABD; kendisine hizmet edecek “Yerli kadroların” nasıl yetiştirileceğini, yeni yüzyıla girerken sömürge liderliğini kendisine devreden Birleşik Krallık’tan öğrendi.
26 Mart 2007’de ABD’nin Irak eski büyükelçisi Zalmay Khalilzad’ın Yahudi asıllı eşi Cheryl Barnard'ın başında bulunduğu ABD’nin en etkili düşünce kuruluşu RAND CORPORATION, yayınladığı “Ilımlı İslam” (Civil Democratic Islam) adlı raporda, ABD yönetimine İslam ülkelerindeki hâlihazır Müslüman liderlere bu yerli uşakları kullanmasını tavsiye ediyordu.
Bu tavsiyeler; "İslam ülkeleri içinde elde edecekleri, onların içinden çıkmış ama kendi (Batı) menfaatlerine hizmet edecek kimseleri bularak yetiştirmek. Bürokrasi din, politika, akademik dünya, sanat ve her alanda bulunacak bu adamların önüne servet, makam, şan ve şöhret yolları açılacak, onlar kendi milletlerine önder lider gibi unvanlarla tanınacak, görünecek. Her türlü yayın organları vasıtasıyla bu kişiler desteklenecek, sürekli övülerek popülarize edilecekler. Yayın organlarının en önemli vazifesi sürekli olarak bu kimseleri gündemde tutmak için onların haberlerinin yapılması" olacak... 
ABD’nin dünyanın her tarafında benzer operasyonlar yaptığını artık bilmeyen yoktur. Hedef, yerli işbirlikçilerin desteği ile yapılan operasyonlarla ülkelerin ekonomisini felç edip halkın demokratik süreçlerle işbaşına getirdiği yöneticileri işbaşından uzaklaştırarak kendilerine bağlı kadroları yönetime yerleştirmektir. Türkiye siyasetini ve Türkiye’nin geleceğini saldırganlara teslim etmeyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın dışarıdan ve içeriden maruz kaldığı saldırıların ve ihanetlerin arka planı özetle budur.
“ABD kendi bataklığını kurdu, çamuru paçalarımıza bulaştırdı” ama kendisi bu bataklıkta boğulacak!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.