ÖSO'dan neden nefret ediyorlar?

A -
A +
CHP yönetimi Afrin'de terörist PKK/PYD’ye karşı TSK ile birlikte mücadele veren ÖSO’ya yönelik bir saldırı başlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Zeytin Dalı Operasyonu’nun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürütülmesini eleştirirken sarf ettiği “Ordumuzun kahramanlığını bir anlamda ÖSO’ya devretmeye çalışıyoruz. Niçin, kimdir ÖSO? Ordumuz orada mücadele ediyor. Ordu, ÖSO’nun arkasına neden gizlenir, hangi gerekçeyle gizlenir, biz bundan rahatsızız” demesi siyasi bir strateji olmaktan ziyade ÖSO’yu mücadelenin içinden dışarı atma hamlesi olarak değerlendiriliyor.
ESAD rejiminin şiddet kullanımına karşı Suriyeli muhalifler tarafından 2011’de kurulmuş olan "ÖSO” Özgür Suriye Ordusu rejim ordusundan ayrılmış subayların kurduğu bir askerî yapıdır. Daha sonra Suriyeli muhalif sivillerinde dâhil olduğu ÖSO çatısı altında irili ufaklı birçok Arap, Türkmen ve Kürt gruplar bulunuyor.
Suriye olaylarının içinde müdahil bulunan tüm devletler, ÖSO’yu tanıyıp, muhatap alırken bunun istisnası Suriye muhalefetini El Kaide yaftasıyla karalamak isteyen Esad rejimidir. Ne gariptir ki buna içeriden CHP katıldı.
Fırat Kalkanı operasyonunda büyük katkı sağlayan ÖSO, Zeytin Dalı Harekâtı çerçevesinde de Suriye topraklarının teröristlerden temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Başarılı bir şekilde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtına, bu harekâtı gerçekleştiren ordumuza tam da operasyonların en yoğun safhasına böylesine bir karalama kampanyaları yapmak kime ve neye hizmet ediyor?
TSK ile iş birliği içinde operasyona katkı sağlayan ÖSO aslında ABD ve Esad cephesini rahatsız etmektedir. Çünkü bu savaşın nihayetinde ABD, Suriye’nin bölünmesi ve ikinci İsrail’in kurulmasını hedefe koymuştur. Sıraya Türkiye’yi koyan bu saldırı, evvelemirde Türkiye’nin güvenliği için Afrin operasyonunu mecbur kıldı. Türkiye’nin Afrin sonrasında Menbiç’i sıraya koyması, işgalcilerin 911 kilometrelik güney sınırımızdaki “Kantonlar zinciri” hayalinin sonudur. Güvenliğimizle beraber bölgede PKK/PYD baskısının kırılmasıyla zorla göç ettirilen Suriyelilerin evlerine dönüşü de bu operasyonların başarısı ile mümkündür.
İşte ortaya atılan CHP'nin küfürbaz bir vekilinin “O… çocukları" diye hakaret yağdırdığı ÖSO sadece bize sığınmış 3,5 milyon Suriyeli mültecinin evine dönmesini sağlamak, bölgeyi teröristlerden temizlemek için cephede TSK ile aynı saflarda savaşanlardır.
CHP’nin milyonlarca Suriyeli yurtlarından sürülürken, sınır kapılarına varmadan yollarda katledilirken, Akdeniz’in sularında salkım saçak boğulurken onları böylesine katleden canilere karşı sarf edilmiş tek bir sözleri var mıdır? Niçin Türk ordusuna karşı terör eylemleri yapanlara karşı "it sürüleri" demiyor da, Türk Ordusunun yanında PKK'ya karşı canını ortaya koyarak mücadele eden ÖSO’ya bunu diyor?
MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin "Zeytin Dalı Harekâtını akıllarınca sulandıracaklar ya, bir bakıyorsunuz ÖSO'ya kulp takıyorlar, bir bakıyorsunuz mücadeleyi kötülemek için hayal mahsulü iddialara bel bağlıyorlar. CHP, uçurumdan yuvarlanmak için hazırlığı yapmış, geri sayım düğmesine basmıştır. Yazık ki yazık!" ifadeleri bu travmayı tam da tarif ediyor.
Bu yaşadıklarımız savaşın cephe gerisinde “psikolojik bir alana” da sıçrama alametidir. Maksat, Afrin’in elden çıkmasına mâni olamayan işgalcilerin Menbiç’i kaybetmemek için içeriden psikolojik barikatlar kurarak Türkiye’nin ilerlemesini engellemek. Çünkü güneyimizden sarmalanan terör kuşağının kırılma noktası “Menbiç” olacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.