Ateş çemberindeki akrep

A -
A +
ABD-İngiltere ve Fransa, Suriye’ye yaptığı ortak hava harekâtında Esad’ın boşalttığı üsleri vurmuş. “Hazır ol Rusya, en gelişmiş ve güzel füzelerim yolda” diyen Trump’ın uyarısıyla tedbirini alan Esad’ın kaybı birkaç bina.
Her saldırıyı vururuz" diyen Esad’ın hamisi Rusya, tepkisini “bizim askerî birliklerimiz ve mevzilerimiz hedef alınmadı...” diye ortaya korken her fırsatta “Beşar Esad’ı sonuna kadar destekleyeceğiz” diyen İran da, saldırıyı kınadı.
Taraflar “it dalaşını” birbirlerini incitmeden şimdilik bitirdiler. Üçüncü dünya savaşında sonun başlangıcı için umutlananlar da başladığı yere döndü. Böylece yedi yıldır yüz binlerce insanı çoluk çocuk katleden, varil bombaları dururken kimyasal silah kullanan Esad cezalandırılmış oldu. Sömürgeciler de kan gölüne dönen bir ülke üzerinden füzelerini yarıştırma imkânı buldular(!) vay be…
Altta kalan mazlumların zalimlerin dalaşmasından nefes alma fırsatı bulma umutları başlamadan bitti. Oysa gerçek, sömürgecilerin dalaşması sadece talan edecekleri ülkeden koparacakları parçanın büyüklüğü ile ilgilidir.
Müslüman coğrafyanın beka ve var olma savaşı bu füzelere sahip olmaktan, zalimler ittifakına sığınmaktan önce kendi insanlarına sahip olma savaşıdır. Emperyal güçlere işgal imkânlarını sunan kazanılamayan savunma sistemlerinden önce kaybedilen insanlardır.
İşgalci ve istilacılar coğrafyayı işgal etmeden şehirleri, kasabaları basıp yağmalamadan önce zihinleri işgal ettiler. Sonra zihinleri işgal edilmiş mankurtları kendi vatanlarını işgal edip kendi insanlarını telef etmek için kendi nam hesaplarına kullandılar.
Bölgedeki yangınların nasıl başladığına, terör örgütlerinin insan yapılarına bakın. Taliban'dan başlayarak hangisinin içinde üç beş tane ajan dışında işgalcilerin kendi insanları var? Hepsi kendi ülkelerinin işgalciler adına devşirilmiş çocukları. Kendi ülkelerini içeriden yorup, hırpalayıp işgalcilere yol açıyorlar.
İngiliz hükûmeti “savaş kabinesini” toplayıp savaş filosunu Doğu Akdeniz’e gönderme kararı almış, Fransızlar da deniz filolarını Doğu Akdeniz’e yönlendirmiş, Ruslar ve Amerikalılar zaten oradaymış. Bütün bu patırtı Esad’ın boşalttığı, boşaltılmış hangarları vurmak için miydi?
Batı tehdidi altında olan Rusya değil Türkiye’dir.
Bölgesel istila için antrenman yapıyorlar. Kuzeyimizdeki cepheyi açmak için ileri sürdükleri öncüleri PKK-PYD-YPG-DEAŞ ve FETÖ onlara zayiatsız bir işgal için koridor açamadılar. FETÖ ve PKK üzerinden cepheler açıp Türkiye’yi içeriden vurma plânı tutmayınca Suriye üzerinden ayak oyunları ile sürtünüp duruyorlar.  Bu son patırtıların da Esad’ı terbiye etmek için değil, Afrin sonrası operasyonlarını engellemek için Türkiye’yi güneyden çevreleme planının parçası olduğu kesindir.
Müttefikinin düşmanı ile müttefik olan ABD; DEAŞ’la mücadele kisvesi altında PYD-PKK unsurlarına silah yağdırdı, binlerce Kalaşnikof tüfek, doçkalar, tanksavar füzeleri, havan topları neler neler...
İttifakların iflas ettiği bu fırtınada, dost kim? Düşman kim? Artık bütün devletler yalnızdır, ittifaklar bitmiştir. 
Her ülkenin savunma yeteneği kendi içindeki dayanışmadır.
FETÖ ve PKK üzerinden cepheler açıp Türkiye’yi içeriden vurma operasyonları iflas eden Batı, Suriye’de içine düştüğü ateş çemberinde kendini sokan akrep gibi kendi belasını arıyor!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.