UYANMAK

A -
A +

Osmanlı hürdü. 1300’ün ve 1400’ün başlarına takılmayın. Nitekim o zincirler ilk fırsatda kırıldı. Zâten kuruluşdaki vaz’iyyeti kucağımızda bulmuşduk. 1402’den ötürü sîgaya çekilebiliriz. Lâkin üç beş gün sonra gâliblerin eridiğini mağlûblarınsa ihtişâmla ayağa kalkdığını hatırlamalıyız. Sâdece bu dahi Osmanlı nizâmının sağlamlığını göstermeye yeter. Anlayacağınız dedelerimizin hürriyyeti bizimkine benzemiyor…

Şu kadar zamandır istiklâl mücâdelesi veriyoruz. Burasını anladık. Anlamadığımız kısım bizi köleleşdiren yapıyı bayraklaşdırmamız. “İyi ki varsın, iyi ki köleyiz” deyip bayram yapıyoruz. Hiçbir aklı başında insan bunu tabîî karşılamaz. Eğer böyle bir durum varsa o kişi ya aklî melekelerini kaybetmişdir ya da îmânsızlığını bu şekilde dışa vuruyordur. Gâlibâ bu yoldakilerin kâhir ekseriyyeti ikinci sınıfa giriyor. “Dinsizim, îmânsızım, islâm düşmanıyım” diyemeyenler bunu tercîh ediyor. Belki çok küçük bir ekalliyyet türlü kaygılarla böyle davranıyor. Ne var ki artık onun da devri geçdi. Tepeden tırnağa bütün gayr-i millî unsurları lağım şebekesine göndermedikçe gerçek kurtuluş hayâl. Bileklerimizdeki kelepçeleri kırıp atmak mühim fakat bu kifâyet etmez: Bize ta’yîn edilen çenberi parçalamamız lâzım. Aksi takdîrde elimiz ayağımız serbest dahi olsa belli bir dâirenin içinde dönüp durmakdan başka bir iş yapamayız!

Erdoğan’ın “tasavvuf” kelimesini ağzına alması belli çevreleri çok kızdırdı. Üstelik bir de “türedi” dedi. Gel de zıvanadan çıkma. Nitekim öyle oldu. Ma’lûm gürûh şirâzeyi kaybetdi. Allahü teâlânın sinek kanadı kadar kıymet vermediği bu alçak dünya için îmânını satanlar her şeyi yapabilir. Aman dikkat!

Steve Bannon konuşdu: “ABD için en büyük tehlike TÜRKİYE” Elhak doğru. Tarih boyunca zâlimlerin karşısında yer alan ecdâdın çocukları olarak başka bir duruş sergilemek bize yakışmazdı. Olmamız gereken yerdeyiz. İşin Amerikalıları alâkadâr eden kısmına gelince: Bannon şecâat arz ederken sirkatin söylüyor. Dost düşman bilir ki Türk zâlimden başkasını hedef tahtasına koymaz. Bir kısım zâlim ezer, bir kısım zâlim katliâm yapar, bir kısım zâlimse insanların se’âdet-i ebediyyesine mâni olmaya çalışır. Türkün hedefinde işte bunlar vardır. Atalarımızın ot için et için savaşdığını söyleyenler o otdan da o etden de aşağıdır. Hattâ bunların sindirim sisteminden geçmiş hâlinden de…

Devir tam uyanma devri. Uyku ile uyanıklık arasında kalmak bugün i’tibâriyle îzâh edilemez. Kendini bir varlık sanan cümle mezhebsizi tasfiye etmeden atacağımız adımlar havada kalacakdır. Bu ayıklama dünkileri de bugünkileri de içine almalıdır. Tarihdekiler atılıp hâldekiler duracaksa operasyon yarım kalmış demekdir. Tersi de aynı.

İmâm-ı Rabbânî hazretleri, “Vakt, keskin bir kılınç gibidir. Yarına çıkacağımız belli değildir. Mühim işleri bugün yapmalı, mühim olmayanları yarına bırakmalıdır. Aklı olan böyle yapar.” buyuruyorlar.

Ecdâdın yolundayım diyenlere duyurulur.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.