Hoca ve oyuncu farkı

A -
A +

Ligin zirvesindeki şampiyonluk adaylarının üçe inmesi veya dörtte inatla kalması özelliğini taşıyan dün akşamki derbide, F.Bahçe ofsayttan attığı bir golle Beşiktaş’ı saf dışı bırakıyorum görüşüne çok erken kanıp Bayern maçının yorgunu rakibini hem sürekli top sahibi yaptı hem de baskısı altında kaldı.
Türkiye’deki yorumcuların neredeyse yüzde 90’ından fazlası son günlerde özellikle Aykut Hoca’yı övme yarışına girdi. Maçın Beşiktaş’a teslim edilişinde İsmail’in oyundan çıkması hiçbir şekilde rol oynamadı ama dün yürüyerek oynayan Giuliano’nun oyunda kalışı hayret vericiydi. Ters ayaklı bekle oynamanın dezavantajları çok yaşanmadı ama Dirar’ın kalışı da bence bir teknik direktör yanlışı idi. Hele hele Beşiktaş’ın kurgusunu kazandığı toplarla azaltabilen, en azından temposunu düşürebilen Aatıf’ın oyundan çıkışı hayret vericiydi. Ve de tabii ki tren kaçarken Valbuena’nın oyuna girişi de şaşırtıcı oldu.
Şenol Güneş tarafından bakalım biraz da… En ilgi çekeni 1-0 yenik duruma düştükten  sonra Babel’i Love’un yanına ikinci santrfor olarak sürüp Adriano’yu sol dışa, Tosic’i sol beke, Medel’i Vida’nın yanına alışı çok riskli gibi görünse de sanki oyunu bırakmış gibi duran F.Bahçe önünde pek de akıllıca göründü. Aynı Güneş devamla Vida’yı alıp Negredo’yu ikinci santrfor olarak sürdü ama orada Babel veya Love’un oyunda kalışı da F.Bahçe için avantajdı. Ancak o avantajı kullanacak hoca ve oyuncular neredeydi?
Vida’nın nefis kafa golünü maçın en iyi oyuncusu Quaresma çok kıskanmıştı ki, ben daha iyisini atarım dedi.
Bu arada Fernandao’nun net ofsayt olan golü, Şampiyonlar Ligi’ne, Dünya Kupası’na özel çağrılan bir hakemimizin anlayışı üzerinde konuşmamız gerektiğini gösteriyor.
Beşiktaş, 1-0 geriden gelip maçı kazanmak şöyle dursun, F.Bahçe’yi yarın oluşabilecek bir puan eşitliğinde ikili averajda geçmek gibi çok önemli bir avantajı da cebine koymuş oldu.

MAÇIN ADAMI: Quaresma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.