Baksanıza Uşak da bitti...

A -
A +

Geçtiğimiz perşembe bu sütunlarda basketbol mesaisini bitirip salondan kopanların sayısının arttığını, federasyonun da bu konuda bir şeyler yapmasını önermiştim. İşte o yazının çıktığı gün gazetelerde bir haber daha patlıyordu; Uşak Sportif de ligden çekildi... Hidayet Başkan ve ekibi, hâlâ tık yok sizden... İster misiniz altı takımlı on devreli bir basketbol ligi izleyelim!

Battal; sen de mi?
Basketbolumuzun efsane isimlerinden Battal Durusel’i de kaybettik geçen hafta... Battal, özellikle kısa metraj olarak Taçspor’da potayı zorlarken, akşam yemeklerindeki kadim dostumdu. En son da Doğan Hakyemez’in yani Dodo’nun cenazesinde hasret gidermiş ve yakın zaman için sözleşmiştik. Olmadı... Batur Kaptan ve Dodo’dan sonra Battal... Allah Yalçın Granit ağabeyimize ve yine efsanelerden Fenerbahçe forması içinde 13 yıl oynayan Güner Yalçıner dostuma uzun ömürler versin!  Nur içinde yat Battal birader!

UEFA’da işimiz zor gibi...
Beşiktaş ancak 1-0 kazanabildi. Rakip Avusturya falan ama hiç de öyle tapon değil... Başakşehir bir İngiliz Premier Ligi takımı ile golsüz kaldı. Kapanmada ustalar ama öne çıkmada o kadar değiller. Rövanşlar bugün... İkisi de elenirse üzülmemeli... Çünkü bu kupada mangır yok... Ama bizim ligi kazandın mı, para su gibi akıyor... Hani cuma sabahı rahat uyanılsın diye...

Başkan Orman’dan hodri meydan!

Geçtiğimiz cumartesi Beşiktaş Divan Kurulu’na bir göz atayım dedim. Tam da Başkan Orman’ın konuşmasına denk geldim. Şundan bundan söz etti ve de, “Eylül sonu olağanüstü seçimli genel kurul olacak” haberini patlattı.  Çok aday çıkmasını istedi başkanlık için... Göreve geldiğinde resmen batmış bir kulüp bulan Fikret Başkan sizce başarılı mı oldu? UEFA kılıcının üzerinde dolaşmayan tek kulüp artık Beşiktaş değil mi? Bedava alıp da tonla avroya sattığı oyuncuların sayısı kaç?

Bu mu Lefter belgeseli?
FBTV’de bir “Lefter Özel” belgeseli izledim. Arkadaşları anılarını anlatıyorlardı. Hatta dostum Beşiktaş kaptanı Sanlı da vardı programda... Hazırlayanları tanımıyorum. Zaten önüne gelen Fenerbahçe tarihiyle oynayıp duruyor ya... Kimse de ayıptır yahu demiyor. Yeni başkan da oralı değil... Zaten Asr-ı Fener’de de öyleydi. Bunda mı ne var? Yahu, Lefter’in futbolu, daha doğrusu Fenerbahçe’yi bıraktıktan sonra Atina günlerinden, hem de 39 yaşında, ligin bitimine az bir zaman kala İstanbul’a dönüp, formayı giyerek şampiyonluğa taşıdığı nerede beyler? Hani şu Atom forvetli takıma... Var mı dünyada bunu yapabilmiş bir futbolcu? Bozun, paralayın Fenerbahçe tarihini, mangırı da indirin, kimin umrundaki?

İlk VAR skandalı!
Fenerbahçe ilk lig maçında Bursaspor’un zayıf kadrosu karşısında ter döktü. Dedim ya, lig geldi mi hepsi yalan bu sahi oluyor... Ama maçın en çarpıcı adamı ise hakem idi... VAR sesleniyor, o ne yapacağını bilemiyor. Bitime saniyeler kala kulaklıktan muhabbeti sürdürüyor da sürdürüyor... Önce korner diyor, sonra durup dinliyor da dinliyor. Penaltı versem mi, vermesem mi derken gidip izliyor, korneri işaret ediyor. Tam 3,5 dakikada... Hakem kardeş; aynı olaylar Fenerbahçe hücum ederken olsaydı ne yapardın ki acaba?

Cocu mu, yoksa...
Hani Valbuena kafayı 4-5 defa salladı ya oyundan çıkarken Lizbon’da... Makas... Eljif aynı maçta en çok koşan, ayakta kalan adamdı ya... Makas... Alper olmadık işleri başarmak adına çırpındı ya... Makas... Hani Aziz Yıldırım iş başında olsa, aşağıya indi derlerdi ya, bu defa kim kulak büktü acaba? Devamla; Bursa maçındaki makaslar Benfica rövanşında ilk 11’deler. Hollandalılar; şayet takımınızdaki futbolcular, hele hele genç olanları, üç günde bir maç oynamayacaksa siz ne iş yaparsınız? Bitti mi? Hayır! Mehmet Topal bitime yarım saat kala oyundan alınır mı? Yoksa turun gittiğine çok erken inandın da mı öyle yaptın? Bravo size Hollandalılar!

Terim’in tıraşı!
Yok yok berberde yakalamadım Fatih Terim hocamı... Ankara’da zemini perişan statta ilk lig maçına çıkardığı kadroyu tıraş etmişti. Gomis, Belhanda, Feghouli kulübeye tıkılmışlardı. Sinan son adam arkası rolündeydi. Bir de şu Fernando yerine Selçuk’la başlasaydı tam anlamıyla sinekkaydı olurdu. Tabii ki bir de uç adamı arkası, en azından bir çırak bulunmalı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.