Trabzon başladı mı?

A -
A +

Trabzonspor belli bir 11’i belirlerken özellikle hem Burak hem de Rodallega’yı kullanarak üst sıralara oynayan takım havasını estirmeye başlamıştı. Çift santrfor gibi görünürken bu yapı özellikle Rodallega’nın orta alanla bütünleşerek oynaması dün akşam için Amiri’nin sol kanatta katkı arayışıyla birlikte planın iyi işlemesine yaradı. Zaten arka dörtlü bundan daha başkası olmaz dedirten bir kurgudaydı. Bir oyuncunun altını çizmek isterim; Sosa Türkiye’de bundan evvelki kulübü de dâhil bizde forma giydiğinden bu yana hiç böyle 10 numara oyun oynamamıştı.
Rakip ev sahibi Akhisar yenilmiş olmasına rağmen bence bundan evvelki isimsiz hocası dahil şimdi de Cihat Arslan’la takım gibi oynayabiliyor. Ancak ne var ki orta alanı Aykut dışında çok yumuşak. Mustafa Yumlu’nun da sakatlanıp çıkışı tabii ki savunmadaki yerleşimi ve özellikle de Burak-Rodallega ikilisinin yerleşimlerinin gözden kaçırılmasına neden oldu. Akhisar’ın hocası bundan böyle kapanan veya çabuk açılan rakip savunmalara göre en son adamını kullanmada daha dikkatli olmalıdır.
Acılı akşamında biz de vaziyetine rahmetler dileyelim, Ünal Hoca’nın takımın başında olmayışı, Hüseyin gibi artık ustalaşan birinin varlığıyla kahır sebebi olmadı. Trabzonspor yukarıya doğru ses vermeye başlamış ise en azından puan olarak ligimizin rengi daha fazla çeşitleniyor, heyecanı da daha artıyor demektir.

MAÇIN ADAMI: Sosa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.