CHP ve adalet

A -
A +
CHP adalet maskesi ile yürüyüş yaptı ve Çanakkale’de kurultay yapacak. Oysa CHP ve adalet birbirine zıt iki kavramdır.
“Dost, düşman hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler. Bu memleketin efendisi Türklerdir. Saf Türk ırkından olmayanların Türk vatanında tek bir hakları vardır. Türklere hizmetçi olma, köle olma hakkı.” (Eski CHP’li Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt)
“Vakıf mallarının envanteri yapılmalı ve istimlak yoluyla heba edilen vakıf malları tekrar vakfa iade edilmelidir. Üzülerek ifade edelim ki, 1935 tarihli Tatbikat Kanunundan sonra Türkiye’deki vakıf malları, meşru veya gayrimeşru olduğu düşünülmeden elden çıkarılma yoluna gidilmiştir. Hatta bazen sadece vakıf hukukunun kaideleri değil ahlakın kaideleri de göz ardı edilmiştir. İstanbul’da sadece 230.000 gayrimenkulün elden çıkarıldığını metre ile ölçülen camiler arası 500 metreden az ise küçük camilerin yıkıldığını ve yapılanların hiçbir şekilde meşruiyet dayanağının bulunmadığını amme efkârı bizden iyi bilmektedir. Gayemiz yapılan hatanın tasviri değildir. Tamamen hukuki yollarla elden çıkarılması hükmen mümkün olmayan vakıf mallarının vakfa iade yoluna gidilmesidir. Konu ile ilgili 7044 sayılı kanun gözden geçirilmeli ve buna işlerlik kazandırılmalıdır.” (Kaynak Berki Ali Himmet Vakıfları 1/55-56 Seymen, Ferit H. Hükmi Şahıslar sayfa 192)
“Tabutluk işkencesi mağdurlarından Zeki Yüksel (1917-1983) Tabutluk işkencesi mağdurlarından Alparslan Türkeş (1917-1997) Atsız Bey’in 1944’teki CHP zulümlerini anlatan tefrikasından bir başlık (Büyük Doğu 1959)
İnönü’nün Turancılar aleyhine irad ettiği nutuk millî birlik düşmanı ırkçı turancı. “Ankara Emniyet Müdürü Nevzat Tandoğan’ın 1944 milliyetlere çirkin hitabı CHP zihniyeti Nevzat Tandoğan”
“Ulan Öküz Anadolu! Sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var? Sizin iki vazifeniz var. Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek.”
“CHP’nin 1932-1950 yıllarında aldığı paralar 48 milyon 637 bin 780 TL’dir. CHP’nin ayrıca gelir olarak aldığı paralar 17 milyon 216 bin 883 TL’dir. Üstteki liste yekünü ile birlikte 65 milyon 854 bin 663 liraya baliğ olan bu paralarla 871 parça bina ile 363 parça bağ, bahçe ve arsa gibi gayrimenkullere sahip olan CHP az vergi vermek için tapu kayıtlarını 3 milyon 672 bin 187 lira gibi cüzi bir kıymete bağlamıştır. Halbuki bu gayrimenkullere sonradan 200 milyon lira kıymet biçilmiştir.” Bu rakamlar Fethi Çelikbaş tarafından resmî kayıtlara uygun şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kürsüden açıklanmıştır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.