Arakan’da zulüm devam ediyor

A -
A +
Katliamlar zincirinin ilk kıvılcımını İngiltere hazırladı. Yahudi’nin, Siyonizm’in isteği üzerine 1948’de İngiltere, Burma için anayasa hazırlarken binlerce yıl Arakan’da yaşayan Müslümanları yerli halk yerine Bangladeş’ten göçen göçmen olarak gösterdi. Bu bir oyundu. Kalleş İngiltere 1926 Ankara Antlaşmasının Türkiye- Irak sınırını dağların zirvesinden “Talvek Hattı”nda geçirmekte ısrar etti. İleride Türkiye üzerine oynanan terör için bu zemini hazırladı. Myanmar nüfusu mütecanis değildir. 135 etnik kökenli halk vardır. Sadece Arakanlılar Müslümandır. Bu sebeple istenmemektedirler. Putperest Budist teröristleri katliamdan kaçanları kurşuna diziyorlar. 70 köyde binlerce ev, iş yeri, yüzlerce cami, Kur’ân-ı kerim kurs binası ve okul yıkıldı. Gerekçeleri ‘Müslümanlar bize saldırmadan onları yok edelim’dir. Türkiye ve birkaç İslam ülkesi hariç bu katliama seyircidir. Turizm merkezlerinde zevk peşindeler. Ahireti unutmuşlar.
Binlerce yıllık tarih içinde soykırım yapılan ülke ve topluluklar üzerinde 3 önemli özellik vardır. Soykırıma maruz kalan insanlar ya Müslüman Sünni’dir ya da Türk’tür veya Türkleri seven halklardır. Çin Seddi, Çin’i Türklerin istilasından korumak için yapıldı ve asırlar boyu Çin’i Türk hanedanları idare etti. Dünyada en büyük soykırım Türk kavimlerine yapıldı Çin, Rusya, İngiltere, Sırplar, Yunanlılar ve Türk asıllı Bulgarlar Türklere katliam ve soykırımda âdeta yarıştılar.
Bazı demografi uzmanlarına göre Türklere bu soykırımlar ve asimile operasyonları yapılmış olmasaydı dünyada Türk nüfusu bugünkü nüfusun 4 katı olacaktı. Arakanlı Rohingya Müslümanları şu anda dünyanın en garip ve vatansız topluluğudur. İngiltere 1948 yılında Burma’ya Myanmar’a sözde bağımsızlık tanıdı. Kalleş İngiltere’nin Siyonist hariciyesi kasten binlerce yıl Arakan bölgesinin yerli halkı olan Rohingya Müslümanlarını Burma’nın yerli halkı yerine Bangladeş’ten Arakan’a göçen Bağladeşli göçmenler olarak gösterdi. Burmanın kendi halkı değil azınlık göçmen olarak kabul etti. Rohingya Müslümanlarının kimliği yoktur. Doğan çocuklara kimlik kartı verilmez. Başka ülkeye gidecek pasaportu da yoktur. Haksızlığa uğradığında başvuracağı bir mahkeme ya da makam yoktur. 1948’den bu yana 69 yıldır hepsinden yoksundur.
Burada her gün 20 köy yakılıyor. Köyleri yakanlar Myanmar ordusu askerleridir. Budist teröristler palalarla askerler füzelerle saldırıyor. Pusu kuran aşırı Budistler ise köyden kaçanları silah ile şehit ediyorlar. Maungdaw ve Buthidaung bölgesinde genç erkek, yaşlı kadın ve çocukların yüzde 80’i göç etmiştir. Katliam 2012’den sonra ABD’nin isteği ile artmıştır. Anne ve babası ölen yetim ve öksüz çocukların çoğunun durumu meçhuldür. Bazı hamile Müslüman kadınlar ormanlarda doğum yapmıştır. Katliamdan kaçan bazı Arakanlı Müslümanlar vahşi hayvanların saldırısına uğramıştır. Myanmar basını Buda heykellerini kırdıklarını, Rohingya Kurtuluş Ordusunun 10 karakola saldırdığı yalan haberini yazmıştır. Ama bu yapılan katliamı meşrulaştırmaktan başka bir şey değildir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.