Ekonomideki gelişmeler...

A -
A +
Yakın gelecekte araçların yakıtı “bor” madeninden olacaktır. Borun dünya rezervinin yüzde 73’ü Türkiye’dedir...
Gelecekte nükleer santrallerin yakıtı “toryum”dur ve dünya rezervinin yüzde 60’ı Türkiye’dedir...
Eski İspanya Başbakanı Zapatero “Avrupa ve ABD giderek küçülüyor. Orta Doğu’daki barış ve istikrar, Avrupa ile olan ilişkiler açısından dünyanın geri kalanının geleceği Türkiye’ye bağlı. Tüm dünyanın geleceği aslında Türkiye’nin geleceğine bağlı” demiştir...
Borsa İstanbul vize yasağına rağmen 20 Ekim 2017’de 108 bin 433 puan ile zirveye ulaştı. İzmir ile ilgili AK Partinin 35 projesinden biri de Efes’i denizle birleştiren kanal projesidir. Efes aslında bir liman şehri iken 2500 yıl içinde gelen topraklarla dolarak denizden 9 kilometre uzaklaştı...
8 bin Suriyelinin işletmelerinde 100 bin kişi çalışıyor. Türkiye ve İran ticaretini kendi millî paraları ile yapacak. Sınırlar 24 saat açık olacak. THY transit geçerek yolcuları Boğaz turuna çıkaracak.
Dünyada zenginlik sıralaması 2016 finansal varlıklar bakımından ABD, İsviçre, Japonya, İsveç, Tayvan, Belçika, Singapur, Hollanda, Kanada, Yeni Zellanda (Türkiye 47. Sıradadır)
D-8 zirvesinde Nijerya Cumhurbaşkanı ilk defa katıldı. Erdoğan ortak yatırım teklif etti. 2013 ticareti 779 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’de 15 bin 309 köy, 31 bin 944 mahalle vardır.
2016 yılında 54 milyar 600 milyon dolar enerji ithal ettik. Yıllık elektrik tüketimi 273 milyar kwh'dır. Kadının iş gücündeki payı yüzde 34’tür.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (Un Women) Koordinatörü İrena Vojackova Sollorano: “Türkiye son 25 yılda aşırı yoksulluğun kökünü kazımak noktasında çok büyük çalışmalar gerçekleştirdi. BM olarak Türkiye’ye müteşekkiriz.”
Dünyada her gün 5 yaş altı 5 bin çocuk ölüyor. Eminönü-Alibeyköy 35 dakikaya iniyor. TOKİ’nin 2017 hedefi 65 bin konut yapmaktır. Baz istasyonları beton kule olarak yapılacaktır.
Vakıflar Genel Müdürlüğü engelliler, sosyal güvencesi olmayan, yaşlılara, yardıma muhtaç yetim ve öksüzlere ayda 601 TL yardım yapacak. İstanbul’daki zenginler nüfusun yüzde 1.6’sını teşkil ediyor. En fazla zengin Beşiktaş ve Kadıköy’de yaşıyor.
5 bin kişi yastık altından altın çıkarıp 1 ton altının karşılığında 150 milyon liralık kira sertifikası ve tahvil aldı.
Millî tankımız Altay’a motor için yeni ihale açılacaktır.
Esnafa kredi 150 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkartılmıştır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.