Ekonomi iyi yolda

A -
A +

Savunma sanayinde millîleşme atağına kalkarak dışa bağımlılığını azaltan Türkiye, diğer taraftan nitelikli ürünleriyle Asya ve Körfez bölgesi başta olmak üzere dünyadan yüklü miktarda ürün siparişleri almaya başladı. Bu atağın aktörlerinden ASELSAN özellikle ABD’li rakiplerini rahatsız etti. Fuarların parlayan yıldızı ASELSAN borsa spekülasyonu ile itibarsız hâle getirilmeye çalışılıyor. Böylece Türk Savunma Sanayii de yıpratılmak isteniyor.

Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatı (2017) 925 milyon 602 bin dolar olmuştur. Hedef 1,5 milyar dolara çıkartılmasıdır. New York’ta Central Park’ın 3 misli büyüklüğünde Kanuni Sultan Süleyman Parkı’nın hazırlığı Beykoz’da tamamlanmak üzere. Tarihî İpek Yolu güzergâhında yer alan Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya açılan yolların en önemli geçit noktası Kop Dağı Tüneli (2.409 metre) 2019 sonunda bitecek. Yerli kömür üretiminde hedef 100 milyar tondur.

Millî enerji ile büyüyeceğiz. Dışa bağımlılığın azaltılması en büyük hedeftir. Bu hedef emperyalist güçleri huzursuz ediyor. 2017’nin ilk 9 ayında 22 adet doğalgaz tesisi kuruldu. 2017’nin ilk 9 ayında enerjiye 4 milyar dolar yatırım yaptık. Geçmişte dış güçlere ve içerideki faiz lobisine bu parayı faiz olarak ödüyorduk. Şimdi aynı para yatırıma gidiyor. AK Parti düşmanlığının sebebi budur.

Faiz lobisi Türkiye’yi bu sefer bankalar ile sömürüyor. Bir nevi Türkiye’nin geleceğini faiz ile gasbediyor. Taksim Gezi hadiseleri öncesi faiz yüzde 4,2 idi. Şu anda 14’lerdedir. Yüksek faizle yatırım olmaz. Bankalar bir nevi ABD liderliğinde Hıristiyan Batı’nın emrinde onlara hizmet ediyor. Halkın alın teri ile kazandığı serveti bankalar faiz ile emek sarf etmeden yatırıma destek vermeden 2017 yılının ilk 9 ayında faiz geliri yüzde 30 arttı. 37 milyar TL kâr etti. İnsanlarımız borç batağına saplanıyor. Bankalar Türkiye’ye hizmette gevşek davranıyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu konuya dikkat çekerek şöyle söyledi: “Paramızı faiz lobisi götürüyor. Faiz tekrar çıkmaya başladı, enflasyon da çift haneye gitmeye başladı. Bu kadar yüksek faizle tabii ki yatırımlar artmaz. Bu iş böyle yürümez. Bunu çözeceğiz.”

Üçüncü havaalanının yüzde 75’i bitti. 454 park yerine sahip olacak hava alanında uçaklar yolcularını körüğe yanaşarak indirecek. Yolcu taşıyan otobüsler ise tamamen kaldırılacak. Ev ve mutfak eşyası ihracatında yüzde 7,49 büyüdük. 2017 ihracatı 2,3 milyar dolar olması tahmin ediliyor. AR-GE harcamaları yüzde 20 arttı. Yabancıların Türkiye’den aldığı konut sayısı 2.677. (son 3 ayda) En fazla Suudi Arabistanlılar aldı.

35 firma güçlerini birleştirecek. Türkiye’nin insansız hava araçları konusunda söz sahibi firmaları tek bir çatı altında toplanıyor. Bu firmalar geleceğin teknolojilerini üretecek. 22 bin iş davası ara buluculuk hizmeti ile tatlıya bağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.